Zondag-1 boekt zeer knappe overwinning op Elinkwijk

30 april 2016 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

3 - 0

Trainer Simons moest nog wel even puzzelen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Elinkwijk: "Ik miste Cobina Plange en Nick Tavenier, bovendien waren andere spelers niet helemaal fris. Om die reden stond bijvoorbeeld Lars van Rijn vanaf het begin in basis. Ik vind Elinkwijk een vervelende ploeg om tegen te spelen. Ze zijn erg voetballend ingesteld, soms zelf te veel. De middenvelders zakken steeds ver in om de bal te komen halen, om vervolgens snel de buitenspelers aan te spelen. Daar moet je niet in meelopen. Het is ook een ploeg die veel praat. Maar goed, wij hebben het vandaag tegen hen gewoon weer heel goed gedaan.

Na 16 minuten viel de 1 - 0. Revelino Vermeer scoorde op aangeven van Ivar Lammers. Daarna was Elinkwijk optisch beter, maar creëerden zij tot de rust geen kansen, wij stonden ons mannetje. In de 2e helft kwamen wij na 25 minuten spelen op 2 - 0. Dit keer was Revelino de aangever en scoorde Ivar. De wedstrijd was over en uit nadat wij in de 85e minuut de 3 - 0 maaken. Revelino zette voor op Lars van Rijn die keurig afrondde. De ontlading was enorm bij mijn ploeg. Wij zijn dit seizoen echt gegroeid. We kunnen vanuit de 0 spelen en we scoren ook makkelijker dan voorheen. Wij zijn, omdat we toch steeds naar beneden hebben moeten kijken, geharder geworden".

Toch is S.V. Hoofddorp met de behaalde 30 punten nog steeds niet veilig. Simons: "De ploegen uit het linkerrijtje laten punten liggen en dus moeten we volgende week in de uitwedstrijd tegen VVA/Spartaan gewoon weer aan de bak. Maar daar zijn we echt niet bang voor!".

Bron: HCnieuws.nl

Basisspelers:  Jan Ziere, Jeffrey Hoefkens, Nick Witschge, Yannick Steffens, Jeffrey Ribbink, Raymond Breedijk, Lars van Rijn, Revelinio Vermeer, Wibout de Vetten, Ivar Lammers en Ibrahim Akkabi.

Wissels: Mamoudou Keta, Rainer Sion, Nigel Goes, Justin Schouten en Danny de Bruijn.

Man of the Match:

Ivar Lammers (op de foto tegen DCG)