Zondag1 - Pancratius

27 september 2015 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

0

S.V. Hoofddorp wil wel... 1 - 2

"Ik verwacht dat Hoofddorp vanaf het begin veel druk zal zetten. Zij moeten nu echt punten gaan halen. Wij willen natuurlijk ook winnen, maar de druk ligt bij hen", laat trainer Jansen van Pancratius weten. 

Hoofddorp begint toch heel voorzichtig. Het probeert van achteruit op te bouwen, maar slaagt daar nauwelijks in. Af en toe wordt met een lange bal van meestal Ivar Lammers, linkerspits Jasper de Bie gezocht. Maar hij heeft het moeilijk met zijn directe tegenstander. Pancratius komt er in de personen van Bosma, Fenne en El Aamrani een aantal keer gevaarlijk uit. Het zijn stuk voor stuk behendige, lichtvoetige spelers. Keeper van Hoofddorp brengt op een fraai schot van aanvoerder Kerkeboom even fraai redding. 

Hoofddorp krijgt in de eerste helft een grote kans: Akkabi speelt zich op de rechterflank mooi vrij en zet voor op de Bie. Diens schot gaat rakelings voorlangs. De tweede helft begint dramatisch voor Hoofddorp: El Aamrani speelt zich behendig langs de voor Elroy Knol ingevallen Jeffrey Hoefkens, hij kaatst vervolgens met Fenne en geeft voor op spits Rick van Veen. Hij hoeft de bal alleen nog maar het laatste zetje te geven. Daarna voetbalt Hoofddorp vooral tegen zichzelf. Het lijkt er niet meer in te geloven. Keeper Hoofddorp  probeert zijn medespelers te motiveren: "Meer beleving hoor, koppie omhoog" en "Rainer (Sion), neem ze mee!". 

Pancratius krijgt ook in die fase van de strijd de betere kansen. Het duo Fenne - Bosma weet elkaar blindelings te vinden en ook El Aamrani is met zijn acties voortdurend gevaarlijk. De gelijkmaker komt dan ook een beetje uit de lucht vallen: De ingevallen Markelo zet van rechts voor, zijn bal schampt de rug van een tegenstander, maar belandt precies goed bij Wibout de Vetten. Met een halve omhaal passeert hij doelman Kool. Keeper van Hoofddorp vraagt trainer Simons wat er nu moet gebeuren, maar nog voor hij op die vraag een antwoord heeft, ligt de 1 - 2 alweer in zijn doel: Bosma komt opnieuw knap oplopen van rechts en ziet in het 16-meter gebied Fenne vrij staan. Met een bekekene schot laat hij de Hoofddorp-keeper kansloos. Die treffer vormt de genadeklap voor Hoofddorp. Het krijgt nog 2 vrije trappen, maar daar komt geen gevaar uit voort. Hoofddorp verliest dus voor de 4e keer op rij. De wil is er zeker bij trainer en spelers, maar het lijkt op dit moment niet beter te kunnen.

Bron: HCNieuws.nl
Op de foto: Nick Tavenier

Basisspelers:
jan Ziere, Elroy Knol, Mamoudou Keta, Ivar lammers, Wibout de Vetten, Rainer Sion, Ibrahim Akkabi, Yannick Steffens, Sven Wierda, Nick Tavenier en Jasper de Bie.
Wissels:
Jeffrey Hoefkens, Soufyan Saidi, Remco Cicilia, Robbert Rooth, Ismael Markelo en Dave Agterhof.