S.V. Hoofddorp knokt zich naar een gelijkspel

05 december 2015 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

1 - 1

Hoofddorp kwam vanmiddag gretig aan de start tegen VVA/Spartaan. Het wilde snel de eerste treffer maken. Dat leidde echter niet tot goed voetbal. Van beide kanten was het de eerste 35 minuten erg slordig. Dat kwam overigens ook daar de harde zijwind. VVA/Spartaan heeft een aantal technische voetballers in 'dienst'. Een daarvan, Mohammed Talih, was zeker in de 1e helft erg op dreef. Hij maakte het verdediger MamoudouKeita van Hoofddorp erg moeilijk. In de 36 minuten won Talih een lijf-aan-lijf duel met Keita en haalde van zo'n 18 meter hard uit. De wind nam de bal mee en liet keeper Jan Ziere kansloos. Nog voor de rust kreeg Ibrahim Akkabi op een voorzet van Wibout de Vetten een grote kopkans. Helaas landde de bal net naast de paal.

De rustpauze was nog maar net begonnen of de spelers van Hoofddorp kwamen alweer het veld op. Kennelijk viel er weinig te bepraten. Hoofddorp moest gewoon beter gaan voetballen en meer strijd leveren. Dat gebeurde dan ook in die 2e helft. Sven Wierda en Ismael Kraakman vervingen Soufyan Saïdi en Yannick Steffens. Later zou Lars van Rijn nog invallen voor Jasper de Bie. Hoofddorp kreeg de eerste 20 minuten van de 2e helft schietkansen voor Nick Tavenier en linksbuiten Revelinio Vermeer. Laatstgenoemde wist in de 65e minuut uit een corner van Tavenier de verdiende 1 - 1 te maken. Daarna ging VVA/Spartaan ook weer meevoetballen en zo ontstond er de laatste 20 minuten een aardig op en neer gaand schouwspel. Spelbreker daarin was scheidsrechter Metsemakers. Deze wilde erg graag zijn stempel op het spelverloop drukken en deelde vele gele en 2 rode kaarten uit. De 2e gele kaart voor verdediger Elroy Knol na een correcte sliding op de bal was een aanfluiting. Hoofddorp had op basis van het aantal kansen vandaag eigenlijk wel recht op een overwinning. VVA/Spartaan bleef echter op de cruciale momenten knap overeind.

Man of the match: Ibrahim Akkabi

Bron: HCNieuws.nl

Basisspelers:

Jan Ziere, Elroy Knol, Nick Witschge, Mamoudou Keta, Wibout de Vetten, Revelinio Vermeer, Nick Tavenier, Yannick Steffens, Ibrahim Akkabi, Soufyan Saidi en Jasper de Bie.

Wissels:

Daniel Kraakman, Ismael Markelo, Jeffrey Hoefkens, Sven Wierda, Lars van Rijn en Danny de Bruijn.