S.V. Hoofddorp verliest onnodig van naaste concurrent DCG

24 april 2016 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

2 - 3

Een gelijkspel had de verhoudingen op het veld beter weergegeven en het zag er ook heel lang naar uit dat het een gelijkspel zou worden. Helaas voor de thuisclub bleef het niet bij 2-2. DCG counterde zo'n tien minuten voor tijd alsnog naar een 2-3 voorsprong en daar bleef het bij. Dat kwam mede doordat ook de laatste kansen voor de Hoofddorpers niet werden benut. Inclusief een vrije trap in de allerlaatste minuut op de rand van het penaltygebied. Die werd te zacht ingeschoten en eindigde in de handen van de DCG-keeper. Die kon juichend de bal in de hoogte houden, want de leidsman floot meteen af.

Door dit resultaat blijft DCG op grote afstand boven S.V. Hoofddorp staan dat zelf niet van de tiende plaats komt. Vier ploegen staan daar weer onder, waarvan er straks twee nacompetitie moeten spelen. De onderlinge afstanden zijn, met nog drie wedstrijden te spelen, klein. Winst of minimaal een gelijkspel had in de strijd tegen degradatie voor S.V. Hoofddorp bijzonder welkom geweest. Maar het zat er vandaag, met een harde wind recht over het veld, na ruim 90 minuten niet in.

Het enige winstpunt was dat een 0-2 achterstand (blunder in de verdediging en een door DCG slim genomen vrije trap) werd goedgemaakt. Wellicht geeft dit de mannen van Jimmy Simons voldoende mentale kracht om zich rechtstreeks te handhaven in de tweede klasse.

Bron: HCnieuws.nl

Basisspelers:
Jan Ziere, Jeffrey Hoefkens, Yannick Steffens, Mamoudou Keta, Raymond Breedijk, Rainer Sion, Revelinio Vermeer, Wibout de Vetten, Ivar Lammers, Ibrahim Akkabi en Kobina Plange.

Wissels:
Nick Witschge, Nick Tavenier, Jeffrey Ribbink, Lars van Rijn en Danny de Bruijn.

foto: eigen doelpunt DCG zorgde voor rust voor 1-2