OPNIEUW WINST ZONDAG1 (3-0)

02 april 2016 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

0

Mooie thuiswinst op Weesp

Het was vanmiddag heerlijk toeven voor de toeschouwers langs het zonovergoten veld van SV Hoofddorp. Maar voor de spelers was het hard werken deze middag. Er werd flink water bijgetankt als de gelegenheid zich daarvoor aandiende. Het was voor beide teams een belangrijk duel. Weesp staat gevaarlijk laag op de ranglijst, maar Hoofddorp stond daar op dat moment maar 3 puntjes boven. Ondanks de uitstekende serie van de afgelopen weken (9 uit 3) is het elftal van trainer Simons nog niet zeker van lijfsbehoud in deze 2e klasse. 

Hoofddorp startte vanmiddag rustig, in die zin dat het niet als een dolle ten strijde trok. Het was die eerste 20 minuten wel een aantal keren dicht bij de openingstreffer: zo kon linksback Raymon Breedijk in de 18e minuut over links doorkomen. Zijn voorzet bereikte Cobina Plange die te zacht inschoot om het de goede keeper van Weesp, Arno Copier moeilijk te maken. Uit de daarop volgende corner kreeg Plange weer een grote schietkans, maar opnieuw lag de keeper van Weesp in de weg. Nog weer 4 minuten later gaf uitblinker Ibrahim Akkabi een mooie steekpass op Plange (foto), maar de bal kwam vervolgens voor zijn linkervoet en dat is niet zijn sterkste.. Revelino Vermeer leek in de 23e minuut de score te openen. Hij zette goed door over rechts, speelde zijn man uit en kon vrij inschieten. Zijn inzet ging rakelings naast. Hoofddorp toonde op dat moment volwassenheid omdat het niet onrustig werd of zenuwachtig van de gemiste kansen. Het bleef gedoceerd aandringen. Het leidde tot nog een aantal aardig aanvallen, maar doelpunten bleven toen nog uit. 

In de 37e minuut kwam ook Weesp er een keertje uit. Uit een voorzet kwam de spits vrij voor keeper Ziere. Hij lobte de bal over Ziere, maar met een uiterste krachtsinspanning tikte deze de bal nog over het doel. Niet minder dan een schitterende redding. Nog voor de rust moest Hoofddorp toch eigenlijk wel scoren: uit een voorzet van Plange schoot Akkabi wel goed in, maar precies in de hoek waar de keeper al lag. Het zal al met al niet erg mee voor de Hoofddorpers. Na de rust ging Hoofddorp verder waarmee het in de 1e helft al bezig was: rustig aanvallen en verdedigend niets weggeven. Het middenveld was ondertussen voor Ivar Lammers, Wibout Vettens en de geestdriftige Rainer Sion. Vooral Lammers strooide met fijne passes, naar links en naar rechts. Maar het bleef nog steeds wel wachten op de bevrijdende openingstreffer. Deze viel dan eindelijk in de 62e minuut. Na goed doorzetten van Lammers op de 16-meter lijn, kwam Plange in balbezit. Zijn schot bleek onhoudbaar voor de Weesper doelman. Ook daarna bleef Hoofddorp de bovenliggende partij. Het beloonde zich daarvoor in de 75e minuut. Aan de basis van de aanval stond Lammers. Hij passte op links naar Akkabi. Hij gaf voor op de bijna moegestreden Revelino Vermeer. Deze passte door op Lammers die schitterend met links uithaalde. De bal schampte nog de doelpaal, de keeper was volstrekt kansloos. Daarna mocht Nigel Goes invallen voor Rainer Sion. 

Even later werd Vermeer uit zijn lijden verlost. Hij was helemaal versleten. Zijn vervanger was Lars van Rijn. Deze zorgde in de 86e minuut voor het slotakkoord: hij gaf voor op Plange die de bal licht toucheerde en langs de keeper schoof. Het bleef bij deze 3 - 0 stand. Een dik verdiende overwinning die met iets meer geslepenheid nog veel hoger had kunnen uitpakken. Hoofddorp doet weliswaar goede zaken, maar is nog steeds niet helemaal veilig. En tegelijkertijd staat het bovenaan in de stand om de 3e periodetitel. Volgende week speelt het de lastige uitwedstrijd tegen SCH ’44.

(bron HCNieuws.nl)