Droomscenario Zondag1

15 mei 2016 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

3-0 winst op NVC en nacompetitie promotie 1e klasse!

Jimmy Simons is ontzettend blij met zijn boys van Zondag-1. “Na 30 minuten spelen, stonden wij al op 3 - 0. Cobina Plange maakte ze alle drie, hij was onnavolgbaar vanmiddag. Vanmiddag kregen wij 6 uitgespeelde kansen, waarvan we er dus 3 benutten. Zij kregen er in de eerste helft 2 en in de tweede slechts 1”. Na de rust kwam S.V. Hoofddorp met 10 man te staan, omdat Rainer Sion wegens een beetje ongelukkige overtreding direct rood kreeg. "Maar ook in die tweede helft gaven wij geen sjoege. In de counters waren we nog dicht bij een treffer voor Lars van Rijn en Ibrahim Akkabi. Maar goed, het bleef dus bij 3 - 0, waarna de ontlading bij mijn spelers natuurlijk enorm was.

Ik ben ontzettend blij voor de boys. Zij hebben het hele seizoen onder hoogspanning moeten spelen en veel kritiek moeten verdragen. Het is natuurlijk geweldig te kunnen zeggen dat we de beste ploeg van de derde periode zijn. Aan het eind van dit seizoen gaat een aantal spelers de club verlaten. Het gaat om Cobina Plange, Keta Mamoudou, Rainer Sion, Nick Tavenier en Sven Wierda. Dan vind ik het klasse dat ook deze gasten tot het laatste moment zijn doorgegaan om er een mooi seizoen van te maken. Dat zegt iets over deze groep. Uiteraard zullen we vervangers voor deze spelers aantrekken, maar wie dat zijn, hou ik nu nog even voor mezelf".

Nu eerst de nacompetitie waarin Hoofddorp speelt voor een plek in de 1e klasse. De eerste tegenstander is Velsen. Mocht Hooffdorp deze eerste ronde doorkomen dan wacht mogelijk VVIJ, de club die enkele seizoenen geleden S.V. Hoofddorp - na een krankzinnige strafschoppenserie - versloeg en daardoor promoveerde naar de eerste klasse.

(Bron: HCNieuws)