Vrouwen1 pakken de draad weer goed op

26 januari 2020 - verslag van Hoofddorp s.v. VR1

Na enkele weken winterstop, was Ouderkerk de tegenstander van de Velota-vrouwen. Met de terugkeer van Lois en Sterre (wereldreis) en  Rowanne ( blessure) kon trainer Vincent beschikken over een bijna complete selectie.
Het eerste kwartier was voor Ouderkerk, doordat zijn vaak druk te zetten op de verdedigers kwam Hoofddorp niet in hun spel. De 0-1 was ook verdiend. Hoofddorp leek wakker geschut en door een mooie actie  en voorzet van Amber maakte Samantha 1-1. Helaas was het bijna direct 1-2 voor Ouderkerk. Langzaam werd het spel beter van Hoofddorp en door de middenvelders Rowanne, Demi en Mardit werden de voorwaartsen steeds beter gevonden. Samantha maakte er nog twee en bewees haar waarde als topspits. Rust 3-2.
De tweede helft zette Hoofddorp de stijgende lijn goed door. Mede door de invallers Romee, Jamie en Lois was de wedstrijd onder controle. Amber bekroonde haar goede wedstrijd met een mooi doelpunt 4-2. Hoofddorp verzuimde om de score te verhogen, vooral een paar goede vrije trappen van Rowanne leverde net geen doelpunten op en ook een mooie actie van Lois belande op de paal. Keeper Marit en haar verdedigers hadden het achterin onder controle, echter een mooi afstandsschot van Ouderkerk in de laatste minuut bepaalde de eindstand op 4-3. Een mooie overwinning en nog volop in de race voor plek 3,

Groet Sjon Weering