Volle winst mee terug naar Hoofddorp….

13 oktober 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. JO15-2

0

Boys kweken vertrouwen....

Nog een laatste keer voetballen op een zonovergoten dag…, 26 graden was het, zaterdag 13 oktober, om 15:15 spelen in Badhoevedorp tegen Pancratius O15-2.

Rowanne maakte nog geen deel uit van de wedstrijd groep, uiteraard wel erbij om de boys bij te staan (as usual). De ziekenboeg loopt wel leeg, Marco en Wesley konden weer wat meer minuten maken… Sven (JO14-1) kwam ons versterken aangezien Jeroen de JO15-1 defensie moest helpen 😉

De beide teams waren aan elkaar gewaagd, fysiek waren er eigenlijk geen verschillen, het kwam vandaag dus aan op onze voetbalkwaliteiten, en die hebben wij…. De scheids liet even op zich wachten dus het was uiteindelijk even voor 15:30 dat de thuisclub de aftrap mocht nemen, met in elke helft een drinkpauze zou het vandaag een lange dag gaan worden.

Het ging heel aardig in de 1e helft, defensief hadden Jay, Sven, Tijn, Nick en Kyano hadden niet veel te duchten van de voorhoede van Pancratius. Anis, ralph en Luuk bestierden het middenveld en door continue te storen en kort op de tegenstander te zitten kregen wij vaak al sneel weer balbezit…. Donny, Dario en Lars maakten de achterhoede van de thuisclub gek. Opbouwen van achteruit, waar nodig de makkelijke oplossing zoeken, lees “balletje breed”…., dus.. met een dik verdiende 2-0, Lars brak de ban en de vrije trap van Tijn raakte alleen de kruin van een verdediger van Pancratius, kon men aan de (ijs)thee…

De 2e helft was iets minder, je merkte dat bij veel boys de energie weg was.. dat resulteerde in kleine foutjes (verkeerd en onzuiver inpassen, buitenspel staan, verkeerde keuze maken etc..) er vielen dus hier en daar gaatjes, Marco (middenveld) en Brian (rechts voor) vielen in, en dat gaf een extra impuls. Wesley maakte op rechtsbuiten ook zijn opwachting en ging meteen lekker de duels aan. Donny maakte een fout van de Pancratius keeper genadeloos af en bracht de stand op 0-3. Het spel werd grimmiger, steviger, en soms zat er wat teveel venijn in bij de jongens.. maar goed dat heb je soms ook nodig om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Pancratius scoorde toch die ere treffer, en bracht de eindstand op 1-3! 3 punten mee naar huis, en een lekker pot gebald, elke week gaat het weer een stukje beter en gaan de boys elkaar beter “aanvoelen”… komende zaterdag Hillegom uit… volgens mij hadden Nick en Rick nog een rekening te vereffenen aldaar….

Tot de volgende keer…