Vet Gras 45+

07 januari 2020 - verslag van Hoofddorp s.v. 45+1

Allereerst wens ik u allen nog een gezond en sportief 2020! De laatste competitiewedstrijd in 2019 werd afgelast en restte alleen nog de bekerwedstrijd uit tegen s.v. Parkstad. Nadat men met veel pijn en moeite het juiste clubhuis en kleedkamers in de wirwar van velden en gebouwen gevonden had, bleek dat de kleedkamer zo groot was als een invalidetoilet. Door de ongewone opkomst, moesten een aantal mannen buiten wachten, terwijl men binnen als sardientjes in het blik, zich in allerlei bochten wringend, probeerden om te kleden. Van een echte gezamenlijke wedstrijdvoorbereiding was geen sprake en de Coach stond in de doucheruimte de opstelling te verkondigen, die vanwege de galm hard binnen kwam. En als klap op de vuurpijl begon het ook nog ongenadig hard te regen en dit ging de hele wedstrijd door. Men was tot aan de onderbroek doorweekt en er werd met 10-1 verloren. De eerste helft van het seizoen werd dus in stijl afgesloten. Als troost was het heel gezellig en warm in de kantine, de pitchers bier kwamen af en aan en Tante Toes zorgde voor heerlijke Surinaamse gerechten. De VET’s lieten het zich smaken en wat bleek, je kon ook meenemen, dus een aantal spelers gingen met lekker geurende tasjes naar huis, hoefde moeders de vrouw niet te koken.

Afgelopen zondag waren de traditionele Nieuwjaars wedstrijden, wat ooit begon als 1 wedstrijd tussen de zat. en zon. Veteranen, is nu uitgegroeid tot een mega manifestatie, bijna alle velden zijn bezet. De VET’s, aangevuld met wat spelers van andere seniorenteams en oud-spelers, werden opgedeeld in 2 teams. Team A o.l.v. Coach Passies en team B onder leiding van Bart, de B’s gingen goed van start en met een 3-0 voorsprong ging men rusten. Team A speelde beter in de 2e helft, werd 3-1, 4-1, 4-2 en meermaals was er kans op de 4-3, maar het werd uiteindelijk 5-3 voor team B. Het was een sportieve en gezellige wedstrijd die eigenlijk in 5-5 had moeten eindigen. De Coach was toch tevreden, hij had wel wat nieuwe aanknopingspunten gezien, al konden daar, de mannen in het veld, er geen touw aan vastknopen. Er waren genoeg lichtpuntjes om de 2e seizoenshelft met vertrouwen tegemoet te zien, volgens onze optimistische Coach, er licht aan het einde van de spelerstunnel.

Na de verkwikkende douche storten de mannen zich in het feestgedruis van de Nieuwjaarsborrel, alwaar de meters bier met enthousiasme werden ontvangen en de schalen met frituur mixen, wraps, hapsnap weg broodjes, gingen erin als koek. Een rondje veteranentafel en de schaal was leeg. Om 16:00 was het officieel afgelopen, maar het duurde nog wel even voordat iedereen dat doorhad. Was een gezellige middag, goed bezocht en een goede sfeer. Een goede start van het nieuwe jaar en laten wij hopen dat de VET’s de aanknopingspunten van de Coach om kunnen zetten in een opgaande lijn. Zaterdag 11 januari begint de competitie weer, uit tegen Van Nispen, een nieuwe eend in de bijt. Tot volgende week.

Henk KlikSpaan.