Vet Gras 45+

03 december 2019 - verslag van Hoofddorp s.v. 45+1

Tijdens de om en verkleed scenes in de kleedkamer hield Coach Passies zijn ouwe vertrouwde oppepspeech. Zoals altijd was er alleen een half oor voor de Coach, de andere had meer oor voor de spannende en sterke verhalen van elkaar. De opstelling moest wel 3 keer verteld worden en het tactische plan van de Coach kennen de mannen uit het hoofd, maar toen de Coach zei; I HAD A DREAM, werd iedereen stil. Hij zei dit met zoveel passie, dat er een moment gedacht werd, daar staat de reïncarnatie van Martin Luther King. Het bleek dat hij s ’morgens wakker werd en zijn laatste droom hem nog helder voor de geest stond. Hij had gezien hoe de VET’s eindelijk zouden winnen van s.v. Overbos, de 3 punten waar de VET’s al heel lang naar verlangden. Hij kwam echt, vastberaden en zeker van zijn zaak over naar de mannen. Dit was als doping voor de spelers en zij gingen volle moed de strijd aan met Overbossers.

Onder leiding van scheidsrechter Bart verliep de wedstrijd volgens het plan van Coach Passies, kort op elkaar, kaatsen, de ruimtes klein houden, driehoekjes, kort dekken, vrijlopen en wat al niet meer. Een lage knal van Kok in de verre hoek, zorgde voor de 1-0 en een prachtige pass op Rashid, werd door hem op waarde geschat en zijn schot heeft de keeper alleen gehoord, 2-0 wat een weelde. Een fenomenale passeer actie van Kok en zijn scherpe voorzet, stelde Theo in staat om snoeihard in de hoek te koppen, 3-0! Er werd langs de lijn en op het veld even 3 keer in de ogen gewreven, dat was sinds de bekerwedstrijden niet meer gebeurd.

Na de rust kwam de overwinning toch nog in gevaar, maar verder dan 3-2 kwam Overbos niet en de droom werd dus waar. Eindelijk van de laatste plaats af, wij hebben stuivertje gewisseld met Overbos. De gokkers in de gelederen van de VET’s, zagen meteen de mogelijkheden van de vooruitziende blik van de Coach, als hij het volgende week weer bij het rechte eind heeft, willen zij hem gaan gebruiken voor de Toto/Unibet. We zullen het zien. Na de wedstrijd werd er nog door een aantal verjaarden getrakteerd op bier en kroketten en dat smaakte opperbest. Zeer benieuwd naar volgende week.

Henk KlikSpaan.