Vet Gras 45+

13 januari 2020 - verslag van Hoofddorp s.v. 45+1

De eerste competitiewedstrijd zit erop, er moest om 12:30 aangetreden worden bij de club Van Nispen in De Zilk, een nieuwe eend in de bijt. Als nieuweling doen zij het niet slecht, op het moment staan zij op de 4e plaats. De coach had 14 man ter beschikking en wilde de tegenstander bestrijden met een compacte 4,4,2 opstelling. Op het kunstgrasveld kwam VN beter uit de voeten en speelde soepel met opkomende spelers de VET’s verdediging uit elkaar en binnen 10 minuten stond het 2-0. Doch de tomeloze inzet en het geloof in elkaar zorgden voor de aansluitingstreffer en de gelijkmaker. De kansen die gecreëerd werden gingen er niet in, dus aan de andere kant wel 3-2 en een prachtige acrobatische actie van keep Richard, die probeerde de bal over het doel te tikken, maar deze verdween in het doel en de 4-2 was een feit. In de rust werden wat tactische aanpassingen en wissels gedaan, men ging vol op de aanval, een 4,3,3 opstelling moest de ommekeer brengen.

Tot aller verbazing was er een heel ander wedstrijdbeeld en de VET’s kwamen terug tot 4-4. Vanuit een buitenspelpositie scoorde VN de onverdiende 5-4 in de laatste 5 minuten, maar de VET’s maakten het onmogelijke waar; 5-5, wat een apotheose! Het eerste punt van het nieuwe jaar is binnen met dank aan de doelpuntenmakers: Roos, Rashid 2x, Rob en Theo. In de kleedkamer smaakte de drank uit de koelbox van Sjaak opperbest, er werd feestend gedoucht (mooie douches trouwens) tijdens het aankleden kwam Theo tot ontdekking dat zijn witte Adidas sneakers weg waren, er stonden wel een paar afgetrapte, ooit witte, sneakers van onbekend merk. Iedereen overal zoeken, nergens te vinden, Kees kwam uit de douche en hielp in zijn blote kont mee zoeken. Tot dat Theo vroeg; van wie zijn dan deze stappers? Kees moest 4 keer kijken en tot zijn verbazing bleken dat zijn schoenen te zijn, echte Bristols. De Adidas sneakers had hij per abuis in zijn tas gestopt. Hij is tamelijk slechtziend, dus dat verklaard veel.

De derde helft begon dus al vroeg en in de zeer luxe kantine kreeg je gewoon een krat bier op tafel en de bestelde broodjes bal, kroket, frikandel en tosti’s werden aan tafel gebracht, zeer goede service, misschien iets voor de Hoofddorpse kantine, alleen prefereren wij dan wel vrouwelijke bediening. Volgende week thuis tegen RCH, die er dit seizoen ook niet zo rooskleurig voor staan. Op naar de eerste 3 punten.

Henk KlikSpaan.