VET GRAS 45+

18 november 2019 - verslag van Hoofddorp s.v. 45+1

0

Dacht ik droom, toen ik de ranglijst zag, de VET’s op de laatste plaats met 2 schamele punten, 9 keer doel getroffen en 25 keer de bal in ons netje. De thuiswedstrijd tegen RODA 23 van zaterdag 2-11-2019 werd kansloos met 0-5 verloren, tegen Bloemendaal werd afgelast en afgelopen zaterdag werd er zelfs verloren van de Kon. HFC. Met een 3-0 nederlaag dropen de mannen af naar de kleedkamer, gelukkig brachten de pitchers bier enige troost in de misère. 

De reactie van de Coach op de vragen van de verzamelde plaatselijke pers, was van een hoog cliché gehalte; ik zie toch wel pluspunten, goede inzet, de bal moet ooit een keer goed vallen, we zetten te weinig druk, op de training werken wij hard, de teamgeest is positief, bij ons is het steeds net niet en bij de tegenstander net wel, begrijp het niet, hebben dezelfde spelersgroep als vorig seizoen etc. etc. Ben benieuwd of Coach Passies, Robert Maaskant achternagaat, hoe lang het management hem de hand nog boven het hoofd houdt. Er moet echt iets gebeuren, er is een vette crisis, sinds mensenheugenis hebben de VET’s niet zo laag gestaan, standaard is de top 5 en af toe zelfs de strijd om het kampioenschap. Kan zijn dat de chemie van Coach Passies is uitgewerkt, in de kleedkamer wordt al jaren niet naar hem geluisterd en de mannen denken het allemaal wel zelf te kunnen regelen. Er is behoefte aan een dril sergeant, een pitbull, die de discipline aanscherpt. Moet ook beschikken over tactisch inzicht en digitaal onderlegt zijn, we hebben geen zin meer in die papieren vodjes. Dus als iemand zich aan gesproken voelt, graag melden bij het management.
Er zijn wel wat spelers die proberen aan zichzelf te werken, zo heeft Marco een nieuw dieet, geen bier meer, veganistisch eten en astronauten voer. En zie daar, meneer is kilo’s kwijt, dartelt zowaar over het veld, strooit met mooie passes en hakjes, maar dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Gelukkig was er ook positief nieuws, het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor het EK, Max Verstappen heeft weer eens te hard gereden, er wordt weer geschaatst en wij mogen onze schoen weer zetten. Volgende week mogen de VET’s weer naar Heemstede, HFC Vet 2 is dan de tegenstander, durf geen voorspelling te doen, we gaan het zien.

Henk KlikSpaan.