S.V. Hoofddorp wint van Velsen in tumultueus duel

22 mei 2016 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

0

2 - 1

Vanmiddag stond het eerste duel om promotie naar de 1e klasse op het programma tussen Hoofddorp en Velsen. Trainer Jimmy Simons spreekt van een tumultueuze ontmoeting: "De eerste 25 minuten ging het gelijk op. Wij stonden goed. Velsen zocht steeds naar hun spits, een grote, sterke jongen. Daar hadden wij wel moeite mee. In de 25e minuut kreeg Velsen een vrije trap waaruit de spits kon scoren. 6 minuten later speelde hun linksback een bal terug op zijn keeper. Revelino Vermeer ging op de keeper af waarna deze de bal in de handen nam om te voorkomen dat Revelino kon scoren. De scheidsrechter trok daarvoor direct de rode kaart, waarschijnlijk omdat hij ons een scoringskans ontnam. Ik heb zo'n situatie nog nooit meegemaakt.

Een van de spelers van Velsen bleef klagen en kreeg binnen een minuut 2 gele kaarten. Toen stond Velsen dus met 9 man. Wij hadden nog een indirecte vrije trap tegoed. Deze belandde op de lat en in het doel. De scheidsrechter kende een doelpunt toe, maar omdat de grensrechter het anders zag, keurde hij dat doelpunt ook weer af. Velsen ging in een 4-2-2 - opstelling spelen. Het is al moeilijk om tegen 10 man te spelen, laat staan tegen 9. Maar wij hielden de flanken goed bezet en behielden een overtal achterin.

In de 42e minuut kon Jeffrey Hoefkens een voorzet geven, deze werd door Cobina Plange binnen geschoten. Bij deze 1 - 1 stand gingen we rusten. In de 2e helft hebben wij alleen op hun helft gespeeld, waarbij we ongeveer 8 kansen creëerden. Tot het 16-meter gebied deden we alles goed, maar daarna bleef de goede eindpass uit. In de 81e minuut maakten we alsnog de 2 - 1. Ivar Lammers passte in op Revelino Vermeer die met een strak schot de keeper van Velsen verraste. Hiermee was de eindstand bereikt.

We hebben vanmiddag met veel lef gespeeld, maar tegelijkertijd waren we achterin toch wat onzeker over de lange bal van Velsen. Ik kan wel leven met deze 2 - 1 stand, want het zorgt ervoor dat wij gefocussed blijven. Zij leven nog, maar hebben wel 4 spelers met een gele kaart op scherp staan. Wij hebben geen kaarten gepakt. Al met al schat ik onze kansen goed in".

Bron: HCnieuws.nl

Basisspelers: 

Danny de Brijn, Jeffrey Hoefkens, Nick Witschge, Yannick Steffens, Raymond Breedijk, Wibout de Vetten, Revelinio Vermeer, Nigel Goes, Kobina Plange, Ivar Lammers en Ibrahim Akkabi.

Wissels:

Lars van Rijn, Timo Blom, Jeffrey Ribbink, Justin Schouten, Wesley Kamerbeek en Ferry Moerman.