De vloek van het hoofdveld

10 oktober 2017 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Heemstede op bezoek

120 meter lang en 70 meter breed, zomaar wat getallen die voor de doodgewone voetballer geen belletjes doen rinkelen. Voor Hoofddorp 8 beginnen wedstrijden op velden met deze maximale afmetingen problematisch te worden. Zo ook weer op zondag 8 oktober ’17.

Hoofddorp 8 begon, met de wedstrijd tegen Velsen nog in het achterhoofd, energiek aan de wedstrijd. Karakteristiek voor de eerste helft was de rechtsback die constant de achterlijn opzocht en ballen voor bleef slingeren en zelfs een assist gaf, maar na 10 minuten met de tong op de schoenen zijn man constant moest laten lopen. Door deze geweldige start kwam Hoofddorp op voorsprong, maar na ongeveer een kwartier was het kruit verschoten. Vrijwel elke kaats was te slap en eindigde in de voeten van de op de counter spelende tegenstander. Een levensgevaarlijke combinatie, die Hoofddorp moest bekopen met een tegendoelpunt. 1-1 bij rust.

In de rust werd er met de vuist op tafel geslagen door de invaltrainer, die vorig seizoen nog zijn minuten maakte in het elftal van Hoofddorp 8. In het halfjaar dat hij inmiddels is gestopt, schijnt hij een studie ‘voetbalwetenschappen’ te hebben gedaan. Wat een tactisch vernuft! Het nieuwe middenveld wist gelijk wat er van ze verwacht werd.

Hielp het? Nee.

Fout na fout stapelde zich op en Heemstede strafte de arrogante koploper genadeloos af. 1-2. Maar Hoofddorp 8 zou Hoofddorp 8 niet zijn, als hele slechte momenten worden afgewisseld met briljante momenten. Nadat met een wederom gemiste penalty de gifbeker wel leeg was, begon het weer een beetje te lopen. De 2-2 en 3-2 vielen vrij snel achter elkaar en de wedstrijd uitspelen was het devies. Heemstede kon zijn woede en frustratie over weer 0 punten inhouden tot het einde van de wedstrijd, daarna was de scheids het mikpunt. Emotie in het voetbal is begrijpelijk, maar gedraag je!