Hoofddorp 8 wint bij competitiestart!

26 september 2017 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Afgelopen 24 september was het dan eindelijk zo ver. Na een magere bekercyclus, waarbij kansloos werd verloren bij Hillegom en Hoofddorp 8 niet wist te winnen van Terrasvogels, was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd. Een uitwedstrijd op het eigen complex, omdat Hoofddorp 5 de tegenstander was. Onder het genot van een heerlijk septemberzonnetje en een goede grasmat leken alle ingrediënten aanwezig voor een lekkere pot voetbal. Ondanks het vroege tijdstip en kleine oogjes begon het 8ste sterk aan de wedstrijd. De bal ging snel van A naar B en het leek slechts een kwestie van tijd voordat het 8ste op een voorsprong zou komen. Er was echter één groot probleem. De middenvelders en aanvallers kregen last van verlamming voor de goal. Ballen vlogen tegen het houtwerk aan, ballen werden van de lijn gehaald, ballen werden van 3 meter over de ballenvanger gejaagd en als toppunt werd er zelfs een bal voor open goal tegen een op de grond liggende teamgenoot geschoten. Kortom, er was sprake van een heuse schiettent voor de goal van de prima keepende goalie van Hoofddorp 5. Gedurende de eerste helft werd de kansenregen langzaam iets minder en kwam Hoofddorp 5 zowaar ook een paar keer dichtbij de goal van Hoofddorp 8. Gelukkig bleek Sven de Nijs andermaal een goede invalkeeper te zijn en wist zijn doel in de eerste helft schoon te houden. Net toen de wanhoop op de gezichten van de veeleisende supporters duidelijk zichtbaar werd, kwam Robin Knol van de reservebank af. Een paar minuten later, nog koud in het veld, kwam er een mooie voorzet van de zijkant, waarop Knol ver boven de verdedigers van het 5e wist uit te torenen en prima de bal in de verre hoek knikte. Dit was ook gelijk reden voor de scheidsrechter om een bakkie koffie te halen en de rust in te leiden.

De 2e helft begon net zoals de 1e. Hoofddorp 8 viel aan, maakte mooie aanvallen en zodra het 16 meter gebied in beeld kwam, werd het comedy capers. Het voetbalgezegde, ‘’wanneer jij je kansen niet afmaakt dan valt die aan de andere kant’’ , werd ook hier waarheid. Een spaarzame aanval voor Hoofddorp 5 werd binnengetikt via onze verdediger. Plots stond het weer gelijk. Hierna leek Hoofddorp 8 het even volledig kwijt te zijn. Hoofddorp 5 kwam steeds vaker dreigend voor de goal van Sven. Gelukkig wist Hoofddorp 8 zich gedurende de tweede helft weer op te laden om er alles uit te halen. De kansen kwamen weer, maar telkens viel de bal net niet goed. Een logische redenatie, als de aanvallers het niet doen, moeten de verdedigers het maar doen, bleek een meesterzet te zijn. Laatste man Ger werd naar voren gestuurd om als diepste spits te functioneren. Prompt toverde Ger uit een corner een Zlatan-achtige hakbal uit de hoge hoed van Hans Klok. De bal vloog heerlijk in de verre hoek en dit betekende een overwinning voor het 8ste. Na afloop was het tijd voor een welverdiend biertje getapt door de beste barmannen van Hoofddorp: Daan D. en Robin K. Bij vlagen werd er prima gevoetbald, maar een scherpere afronding voor de goal is nodig voor meer punten de komende weken!

Mick van der Vossen