Onze Gezellen krijgt veel te veel

17 november 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. JO15-2

0

De O15-2 blijft het moeilijk houden…

De 1e echte koude dag een feit, maar heerlijk voetbal weer afgelopen zaterdag, op bezoek vandaag de nummer 2 in deze poule Onze Gezellen. Twee boys Wesley en Dario, moesten vandaag wegens blessrues vanaf de bank toekijken, Jamie uit de O13-2 nam ook plaats op de bank, dit uit voorzorg aangezien Jay wat pijntjes had.

De boys en girl begonnen verschrikkelijk sterk aan deze wedstrijd, er werd prima opgebouwd, buitengewoon goed gecombineerd, men was fel op de bal, de gasten uit Haarlem hadden eigenlijk niks in te brengen. Het goede spel van vertaalde zich dan ook in een voorsprong, Lars werd weggestuurd in de diepte en zette ons op een 1-0 voorsprong, iets wat in de afgelopen weken nog niet was voorgekomen. Een verdiende voorsprong!

Het zat goed vandaag, zo leek het, in de 1e helft, Jay had een paar hele goede reddingen, wij creeerden een aantal kansen, OG kwam eigenlijk niet in het spel voor. In de 1e 20 a 25 minuten was er dus eigenlijk niks aan de hand. Toch kwam de klad er een beetje in, we werden onzorgvuldig, zochten meer en meer de lange bal, bewogen minder en minder zonder bal, gaven onzuivere passes en hielden ons niet aan onze afspraken. OG kwam hierdoor in hun spel en wisten binnen 5 minuten de 1-0 achterstand goed te maken in een 1-2 voorsprong, vanaf de 1e goal gingen de koppies bij ons omlaag…. Wat is dat toch….

De 2e helft werd er niet echt beter op, er zat gewoon geen “drive” meer in de O15-2 en wij werden werkelijk op alles afgetroefd. Jamie werd gewisseld na een botsing met de spits van de tegenstander en Noud nam zijn plek over. Met een hele dikke 1-6 nederlaag werden we uiteindelijk naar de kleedkamers terugverwezen.

Je vraagt je dan toch af hoe zo’n wedstrijd kan kantelen, voetballen kan deze groep heel prima, dat laten ze vaak genoeg zien. Maar hoe kan kan het toch dat we van het een op andere moment “kiezen” om dingen anders te doen… nou ja… misschien komt de staf daar deze week nog achter, misschien gaan sommigen spelers er eens wat dieper over nadenken…, hopelijk zien we binnenkort een zogeheten “trendbreuk”.. Eerst maandag trainen, dan dinsdag vrij en woensdag oefenen tegen de O15-1 van UNO…., we zijn benieuwd…

Tot de volgende keer…