MOEIZAME UITWEDSTRIJD VAN ZO 8 TEGEN HYS 2

17 oktober 2017 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Onnodig puntverlies Hoofddorp

Op zondag 15 oktober 11 uur mochten wij in het zonnetje aantreden tegen HYS 2. Wij dachten dat er geen vuiltje aan de lucht zou zijn als we tegen de onderste, nog puntloos, in de competitie zouden aantreden. Vooraf waren er een paar ziekmeldingen. Gepuzzel dus voor Frits. Super leuk was dat Tp, die pas vader was geworden van zoon Jace, hem voor aanvang met trots aan het team toonde. Na de wedstrijd kregen Moravia en hij leuke cadeautjes, o.a. een kleine stoffen voetbal, van ons waar zij blij mee waren.

Op een zeer moerassig veld en met een dode vogel verspreid over het veld begon de wedstrijd.  HYS 2 had heel verrassend twee hele goede spelers op het middenveld staan die de rest van het team goed van passes voorzagen en zelf precies wisten waar ze moesten lopen. Wij waren toch wel een beetje verrast over de kwaliteit van de tegenstander, konden hier zelf weinig tegenover zetten. Na een mooie 0-1 van onze kant, daalde het niveau. Weinig coaching, verkeerde en te lange passes en vooral veel balverlies van onze kant. Voor onze keeper Gokhan, spelend tegen zijn oude club, was er veel te doen. Ondanks zijn prima keeperswerk kon hij niet voorkomen dat HYS na de 1-1 op voorsprong kwam en HYS ook met een 3-2 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft was het spel van ons zeker beter, maar dit leverde geen voorsprong op. Beslissend was de onterechte penalty die HYS van hun eigen scheidsrechter in de tweede helft kreeg, 4-2. We wisten nog wel een aansluittingstreffer te maken, maar die kwam te laat. Einduitslag 4-3. De allereerste drie punten voor de thuisploeg en eerste drie verliespunten voor ons. Gelukkig voor ons hielp de concurrentie mee en staan wij nog op een gedeelde eerste plek samen met 4 andere teams.

Boys, ondanks alles hebben wij het ook deels zelf laten liggen. Als we in onze goede doen zouden zijn geweest hadden we deze pot ook gewoon gewonnen.

Over twee weken thuis tegen Overbos moeten we ons herpakken en zorgen dat het voor de supporters ook weer genieten wordt langs de lijn.

Mike