Vet Gras 45+

05 juni 2019 - verslag van Hoofddorp s.v. 45+1

Het einde van het VET’s seizoen is erg zwaar, de zogenaamde laatste loodjes. Door alle afgezegde of afgelaste wedstrijden moeten de mannen nu al 3 weken een Europees programma afwerken, er wordt op zowel woensdagavond als op zaterdagmiddag gespeeld. Met wisselend resultaat, er wordt gewonnen, dan weer verloren, alleen gelijkspelen is nog niet gelukt. Uit bij Badhoevedorp geflatteerd met 6-2 verloren, zaterdag uit tegen het altijd lastige s.v. Overbos, aanvang pas om 17.00 vanwege het aldaar gehouden jeugdtoernooi. Kwam eigenlijk best wel goed uit, door het late tijdstip was het niet meer zo warm. Er moest door de coach weer flink geschoven worden door alle afschrijvingen, zelfs ex-reservekeeper Henk, moest uit pure armoede in de doelmansmoking gehesen worden. Wonder boven wonder hoefde hij maar 2 keer te vissen, de rest bokste hij met 2 vuisten alle kanten op en aangezien de mannen in het veld het vizier op scherp hadden staan, werd er met 5-2 gewonnen. Mooie goals van Kok 2x, Rob en Rashid 2x waarvan 1 direct met links. Doordat de wedstrijd laat was afgelopen was de kantine al gesloten, gelukkig hadden de VET’s de altijd goed gevulde koelbox mee en had de tegenstander ook voor extra drank gezorgd en konden wij gezamenlijk op het terras van het heerlijke weer en de koele biertjes genieten. Onze afzwaaier uit het actieve veteranenvoetbal Herman, speelt opeens de sterren van de hemel, had jaren eerder moeten zeggen dat ie afzwaait, schijnt onvermoede krachten vrij te maken en waren we misschien wel kampioen geworden. Ja u leest het goed, na ongeveer 25 jaar actief te zijn geweest op de velden en in de kantines, gaat OPA er mee stoppen. Heel jammer, maar begrijpelijk, zijn scootmobiel heeft maar een beperkte actieradius, de bus vanuit Egmond is ook geen oplossing en om hem elke zaterdag op te halen zien de VET’s ook niet zitten. Ondertussen zijn de scouts druk op zoek om het oudere jongerenclubje te verjongen met geroutineerd talent. Zo heeft Anjo een Franse voetballer van 45 jaar uit Parijs weten te strikken en ga ik van het weekend even shoppen in Berlijn, als er vanuit de jeugd van s.v. Hoofddorp niks doorstroomt moet er wel over de grens gekeken worden. Woensdag avond komt EDO op bezoek en volgende week staat er een tripje naar Zandvoort gepland. Dan is het seizoen echt ten einde en staan de VET’s hopelijk 4e, iets slechter dan de 2e plaats van vorig jaar. Hou u op de hoogte.

Henk KlikSpaan.