Vet Gras 45+

28 mei 2019 - verslag van Hoofddorp s.v. 45+1

0

De meeste Europese competities zijn ten einde en de kampioenen bekend, maar op een klein stukje land van de Europese Unie wordt er op amateurniveau nog gestreden voor de punten. De Nederlandse amateurs gaan stug door, zo ook de VET’s die gaan voor het hoogst haalbare, de derde plek. Vorig weekend niet gespeeld, Coach Passies had een trainingskamp ingepland en de wedstrijd van zaterdag verzet, wat de tegenstanders al het hele seizoen doen. De Coach dacht wat zij kunnen, kunnen wij ook. De mannen werden in Drenthe flink onderhanden genomen, niet door de Coach, die bleef thuis en liet het werk over aan in het profvoetbal gepokt en gemazzelde trainers over. Op vrijdagavond was er na het vette hap diner, Shoarma, Kapsalon en veel friet, bij het kampvuur een kringgesprek onder leiding van de verjongde motivatie coach Emiel Ratelband. Onder het genot van liters koel bier, knapperige chips en pinda’s lieten de heren zich gewillig motiveren. De oude socialisten Herman en Henk hadden hun gitaren meegenomen en zorgden voor de gezellige samenzang, tot aller verbazing bleek er ongekend zangtalent bij de VET’s rond te lopen. Na het ontbijt op zaterdag gingen de mannen op teambuilding, dat via het elkaar afschieten met pijlen, bereikt moest worden. Men werd uitgerust met een veiligheidsbril, een boog, 2 pijlen de man, er werden twee teams gevormd die elk hun vlag moesten beschermen en die van de tegenpartij zien te veroveren. De oudjes werden kinds, de cowboy/indiaantje genen kwamen bovendrijven en er werd fanatiek geschoten. Na dit vermoeiende edoch vermakelijke spel was er een korte pauze waarna er Bubbel voetbal op het programma stond.

De mannen moesten zich in grote met lucht gevulde ballen wurmen, waardoor je rondom 50 tot 60 cm. breder werd, zie foto. Van voetballen kwam niet veel, het was leuker om elkaar zou veel mogelijk omver te lopen, douwen, knallen, het leukst was natuurlijk iemand, die net met veel pijn en moeite was opgestaan, weer een zwieper te geven. Na een verkwikkende douche kwam de BBQ aan de beurt, Roy de gediplomeerde Weber brader had toch wat moeite met de platte gas BBQ en elke VET wist het natuurlijk beter. Het gezamenlijk eten bereiden en opeten zorgde voor een gemeenschapsgevoel en het vuur werd door sprokkelaars van dienst, goed opgestookt. Nadat de heren de gehele puntentelling van het Eurosong festival hadden gevolgd en dit met een polonaise vierden, kwam het bevel om de stapelbedden op te zoeken. Voor zondag stond er nog een zwaar programma te wachten.

Na het ontbijt was het tijd om het vizier op scherp te stellen, boogschieten, luchtbuks knallen en het al oude jeugd vermaak, pijltje blazen. Tijdens het op je beurt wachten kon je de tijd verdrijven met tapijt curling, waar je in plaats van met een bezem, de stofzuiger ter hand neemt. Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan. Vermoeid maar voldaan traden de mannen, geïnspireerd voor de komende wedstrijden, de thuisreis aan. Tot aller verbazing leverde het trainingskamp meteen resultaat op, woensdagavond werd de inhaalwedstrijd uit bij RODA 23 met 2-4 gewonnen en zaterdag werd thuis met een bijeengeraapt team, zelfs de voorzitter speelde bij ons mee, angstgegner RHC met 4-1 nederlaag naar Heemstede teruggestuurd. Woensdag uit bij s.v. Badhoevedorp, ben benieuwd of het effect voortduurt.

Henk KlikSpaan.