Hoofddorpers onder elkaar

30 oktober 2017 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Zo 8 boekt nipte overwinning

Het is zondag middag half 3 als Hoofddorp 8 begint aan de wedstrijd. Van tevoren is bekend dat er gespeeld wordt op het hoofdveld. Zoals bij onze trouwe supporters bekend is, is dat een voorteken van een matige wedstrijd. Vol goede en frisse moed start op dat moment de nummer 5 de wedstrijd. Na het eerste fluitsignaal volgt er gelijk een kans voor Overbos. Echter is deze aanval buitenspel en begint gelijk het grootste gedeelte van de hekkensluiter te schreeuwen tegen de scheids en de grensrechter. De toon is gezet, de boodschap voor het complete Hoofddorp 8 elftal is duidelijk, voetballend de betere ploeg zijn, niet meegaan in de manier van schreeuwen en spelen van Overbos. Dat gaat vrij aardig, er wordt hier en daar wat gecombineerd maar tot echte grote kansen komt het niet, tot grote teleurstelling van de bankzitters. Er worden wel wat kansjes gecreëerd maar daar blijft het bij. Totdat de keeper van Overbos besluit ver het doel uit te komen om de bal weg te schieten, hij raakt de bal echter niet volledig. Onze talentvolle middenvelder pakt hem op, op de middencirkel en ramt hem van 30 meter over de keeper heen. De 1-0 kwam heerlijk uit de lucht vallen, terecht. Evert ten Napel zou zeggen: ‘Volgens mij heeft de doelman ambities als veldspeler. Hij is letterlijk en figuurlijk de weg kwijt’.

Even later werd er een dijk van een steekbal gegeven op de linksbuiten. Met zijn goede instelling komt hij tussen 3 man in alleen voor de keeper. Het leek wel een FIFA tafereel. De bal netjes bij zich gehouden en koelbloedig afgemaakt in de linker onderhoek, grote klasse! Zoals Evert ten Napel zou zeggen: ‘Hij maakt doelpunten alsof het warme broodjes zijn’. Met 2-0 als ruststand wordt er onder het genot van een kop warme thee de visie nog eens helder gesteld. Niet meegaan in het spel van Overbos maar gewoon beter blijven voetballen! Met 5 nieuwe spelers start Hoofddorp 8 aan de tweede helft, maar de vloek van het hoofdveld blijft bestaan. Wederom worden er kansen gecreëerd maar niet afgemaakt. Zoals Johan Cruijff zou zeggen: ‘Als de een verzaakt om te scoren, doet de ander het wel’.  En zo gezegd, Overbos komt halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd met 2-1. De grensrechter van Hoofddorp vlagt duidelijk en ziet buitenspel waarop het geschreeuw van de bank klinkt: 'De vlag en de fluit zeggen dat het buitenspel is. Ik zeg: nét niet. Maar ja, ik heb geen vlag, en ook geen fluit’. Verder dan de 2-1 komt het niet. De coach van Hoofddorp 8 wil met grotere cijfers winnen dan 2-1 waardoor hij een speler erin wil brengen. Maar de coach was 1 ding vergeten, dat wij al in minuut 90 zaten. De vers ingebrachte speler staat in het veld maar zonder enig balcontact wordt de wedstrijd afgefloten. Helaas voor de verse speler maar de drie punten blijven aan de goede kant van Hoofddorp maar de vloek van het hoofdveld blijft helaas bestaan..

Daan Doornebos