Hoofddorp 8 verkeert in matige vorm

27 februari 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Opnieuw puntverlies voor het vriendenteam

Na 2 twee matige wedstrijden van Hoofddorp 8 was het weer tijd voor een overwinning. Op zondag 18 februari diende deze dan ook plaats te vinden uit bij HFC Heemstede. Gezien de overwinning thuis op hen was er ook alle mogelijkheid toe.

Met de opgewarmde benen, een ietwat andere veldbezetting en een gezonde dosis zelfvertrouwen begon Hoofddorp 8 aan de wedstrijd. Al binnen een paar minuten kwam HFC Heemstede op voorsprong door een fout van de keeper. Dit zorgde echter niet voor een neerwaartse spiraal. Hoofddorp 8 herstelde zich knap en vond telkens de juiste man op de helft van de tegenstander. Heemstede kwam er af en toe gevaarlijk op de counter uit, maar de spits van Heemstede zal een goed schot en goede afwerking waarschijnlijk niet in dit leven gaan verkrijgen. Hoofddorp drong aan en dit zorgde voor een bescheiden 2-1 voorsprong bij rust.

In de analyse met een bekertje thee in de hand werd er gereflecteerd op het matige tweede deel van de 1e helft, met veel lange ballen en balverlies, in tegenstelling tot het begin. Kansen om te winnen waren  er echter wel duidelijk. De tweede helft was daarentegen net begonnen, of Heemstede had de gelijkmaker al gemaakt. Weer kreeg Hoofddorp 8 snel na het fluitsignaal een goal tegen. De tweede helft werd een spektakelstuk met kansen over en weer. Hoofddorp 8 kwam 3-2 voor, maar de vergrijzing op de reservebank bij Heemstede bleek niet ten koste te zijn gegaan van de kwaliteit. Een uitstekend schot van een oudere jongere vloog mooi in de rechterbovenhoek. Na de 3-3 was Hoofddorp de betere ploeg en kreeg het een aantal kansen voor een ruime voorsprong. Lat, paal en keeper bleken een behoorlijke horde. De voorsprong kwam wel, maar deze werd weer snel verspeeld, waardoor de eindstand een 4-4 gelijkspel werd. De scheidsrechter blies, hopelijk voor zichzelf en andere teams voor het laatst, af en Hoofddorp stond helaas voor de derde keer achter elkaar zonder 3 punten.

Kevin