Hoofddorp 8 op de weg terug

14 november 2017 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Een verdiende uitoverwinning

Met wat biertjes nog in de maag, de colambiaanse invloeden in de benen en sommige met een lekker warrige hoofd had Hoofddorp 8 de ideale omstandigheden voor een goede pot om 11 uur tegen DSS. Volgens de spelers werd het eens tijd om met de vloek van het 11uur spelen in het wit af te rekenen.

Met wat bemoedigende woorden van de aanvoerder dat het eens tijd werd om te gaan voetballen en te laten zien wat we kunnen begonnen het 8ste aan zijn wedstrijd. De eerste paar minuten was het flink zoeken voor Hoofddorp en dit resulteerde in een lekker buitenspel doelpuntje van DSS. De toon was gezet en de koppies stonden dus dan ook eindelijk pas de zelfde kant op. Na goede combinaties en dreigende acties kwam Hoofddorp er een paar keer goed uit. Dit resulteerde ook in een verdiende 1-1. Met een onderschepping op het middenveld en een voorzet van de fluwelen voet van Mike scoorde Kevin een prima kop goal (met het nodige geluk). De spirit zat er goed in en na een slimme ingestuurde corner van Bakker kon Sluijter het afmakende werk doen 1-2.

In de rust werd al gauw duidelijk dat Hoofddorp het hier niet bij zou laten en met wat tactische wissels werd dit onderstreept. Mede dankzij het enthousiasme van de grensrechter en het publiek wat erachter ging staan scoorde Hoofddorp er in de tweede helft op los. Met een lekker hakballetje van Robin kwam Hoofddorp dan ook verdiend op 1-3. Dit was het teken voor DSS om het maar op te geven waardoor Joep en Tim Peters een prima ochtend hadden. Sluijter en Kevin trokken beide hun goede lijn door, door beide nogmaals een goaltje mee te pikken. Doornebos kon natuurlijk ook niet achter blijven voor de zesde van Hoofddorp en scoorde met een lekker droge knal. En zoals gewoonlijk scoorde onze meest productieve speler ook weer is een keer, chapeau Tom voor de mooie goal. 1-7.

Met een eindstand dus van 1-7 kan Hoofddorp 8 terugkijken op een prima wedstrijd. Houd dit niveau niet vast want we kunnen nog beter. Volgende week thuis tegen Bloemendaal is een mooie kans om de supporters nog meer te verwennen en sfeer in de kleedkamer optimaal te maken.

Een te vrede speler,

Daan