Hillegom uit bleek te lastig…

21 oktober 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. JO15-2

0

Een niet al te beste wedstrijd van de O15-2 uit bij Hillegom, met een dikke 6-0 werden we uiteindelijk met de staart tussen onze benen teruggestuurd naar Hoofddorp…

Brian en Jeroen moesten vandaag eerst mee met de O15-1, Rowanne is op de weg terug maar zal de komende wedstrijden nog niet binnen de krijtlijnen te vinden zijn. Met alleen Marco op de bank trapte Hoofddorp af voor de 1e helft, een helft die niet al te best zou verlopen.

Heel snel al, keken de boys tegen een behoorlijke achterstand aan. Door simpele en onnodige fouten, met name in de defensie, stond het binnen 25 minuten 4-0 voor de thuisclub, Donny leek te scoren maar werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel. Met nog een doelpunt, wederom voor Hillegom, vlak voor rust mochten wij met een 5-0 achterstand naar de kleedkamer voor een goed gesprek. De meningen waren verdeeld over de 1e helft, Hillegom was duidelijk een maatje te groot, zeg maar kaliber Legmeervogels, met fysiek sterke jongens een een aantal snelle, handige voorhoedespelers maar op sommige momenten spelen wij veel maar dan ook veel te makkelijk. Er was met name te weinig beweging zonder de bal, Jay kon vaak de bal niet snel genoeg kwijt, vaak wel op een Tijn of Kyano maar door de hoge druk van Hillegom was het vervolg van deze opbouw een lastige opgave. We moeten sneller die spelhervattingen doen, gevarieerder zijn in de opbouw maar vooral meer bewegen, zowel op het middenveld als in de voorste linie en meer in de bal komen, dan creeer je namelijk ruimte voor andere…

De 2e helft was voor ons stukken beter, er was meer strijd, duels werden steviger ingegaan en we lieten vaker de bal het werk doen. Jeroen was inmiddels in het veld gekomen en linksvoor nam Max Krijger (O15-1) het op tegen de rechtsback van Hillegom. Op sommige momenten lieten we nog wel wat steekjes vallen maar we zagen ook dat door ons spel de tegenstander het een stuk lastiger kreeg. Jay moest nog 1 maal de bal achter zich dulden maar als collectief was het de 2e helft echt goed. Uiteindelijk verdiend verloren maar toch met een vervelende nasmaak, afgelopen week tegen Pancratius een mooie overwinning met goed voetbal, jammer dat we die vorm niet door konden trekken naar vandaag.

Volgende week komt Alliance bij ons op bezoek, zij staan een plekje boven ons en hebben maar 2 puntjes meer, volgens mij gaan die 3 punten gewoon in Hoofddorp houden….

Tot dan….