Het ging een helft heel aardig…..

25 november 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. JO15-2

Het blijft een lastig verhaal met de O15-2

Het zou toch mooi zijn als je een keer kunt opschrijven dat de O15-2 met goed voetbal meer goals gescoord heeft dan de tegenstander, maar ook deze zaterdag viel het kwartje weer niet de, voor ons, goede kant op.

Niet iedereen was fit, maar wel iedereen aanwezig, de warming-up was volgens de deskundigen prima, er was geen vuiltje aan de lucht. In de 1e helft tegen Hertha uit Vinkeveen, was het voetballend best aardig, we bewaarde de rust en bleven prima overeind. De thuisclub, met 6 punten niet heel ver van ons vandaan op de ranglijst, kwam niet echt aan voetballen toe en met een aantal goede kansen aan onze kant hadden wij gezien het spelbeeld eigenlijk met 0-2 voor moeten staan. Donny wist de kansen jammer genoeg niet te verzilveren en met een 0-0 ruststand mochten de toeschouwers weer even warm worden. Nick en Rick konden de puntjes op de i gaan zetten om in de 2e helft de wedstrijd definitief naar ons toe te trekken.

Ook de 2e helft begon goed voor de O15-2 alhoewel Hertha sterker uit de kleedkamer gekomen was dan in de 1e helft. Toch knakte er na een minuut of 10 iets bij ons, een fout in de defensie gaf de rechterspits van de thuisclub de ruimte om de 16 in te gaan en met een prima goal ons de eerste tik uit te delen. Even leken wij ons te herpakken maar de fouten die we eigenlijk al een aantal weken maken kwamen ook vandaag weer bovendrijven. We maakten deze fouten in de 1e helft ook maar een stuk minder dan in de 2e helft. Hertha wist de score te verdubbelen en liet ons niet meer in de wedstrijd komen. Opnieuw duur puntverlies, het welbekende linkerrijtje is verder weg dan ooit.

Overtuiging is volgens mij hetgeen wat er niet was vandaag, duels werden te slap ingegaan (m.u.v. de laatste 10 a 15 minuten), er werd slap ingespeeld, de bal aanname was ondermaats en er werd weinig tot niet bewogen (zowel met als zonder bal)…. Kortom, het moet beter, vooral mentaal, want voetballen kunnen jullie wel, dat zien we bij vlagen gewoon terug in jullie spel!

Komende zaterdag thuis tegen hekkensluiter RCH, dus scherp trainen komende week en dan vol focus naar de volgende wedstsrijd!

Tot de volgende keer…