Solide overwinning van Hoofddorp op Houten

21 februari 2016 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

0

door Dux Vicus

De wind was allesbepalend deze middag, maar Hoofddorp bleek daar het best tegen bestand. Het elftal van trainer Jimmy Simons stond als een huis. Met name het middenveld onder aanvoering van Ivar Lammers was deze middag heer en meester. Goed voetbal was echter nauwelijks mogelijk. Elke langere bal waaide over doel- of zijlijn.

Het eerste half uur was voor Hoofddorp qua kansen met name voor Ibrahim Kobina Plange. Later zou hij nog eens net over koppen uit een corner. Houten, dat enkele plaatsen hoger staat op de ranglijst, liet helemaal niets zien. Pas leuk werd het weer tussen de 40e en 47e minuut. Wesley Kamerbeek, ook fijn op dreef op dat middenveld, mocht na een combinatie met Ivar Lammers uithalen. Zijn schot ging net naast de verkeerde kant van de paal. Hoofddorp wilde graag nog voor de rust scoren, maar waar het steeds aan ontbrak was de beslissende eindpass. In de 47e minuut kreeg Hoofddorp een vrije trap op het middenveld. Ivar Lammers zet een combinatie op en toen hij de bal terug kreeg, haalde hij onhoudbaar hard uit. Met een verdiende 1 - 0 voorsprong werd gerust. De beste kansen in de tweede helft waren ook direct weer voor Hoofddorp. Plange haalde van 20 meter hard uit, maar zag zijn schot gekeerd. Akkabi leek uit een corner te scoren, maar alweer was de keeper de reddende engel voor Houten. In de 55e minuut ging die zelfde keeper opzichtig in de fout bij een corner van Raymon Breedijk. Hij dook onder de bal door waarna Akkabi simpel kon binnen tikken. Pas na 70 minuten leverde Houten haar eerste schot af op het doel van de onrustig keepende Jan Ziere af. Diens redding was nuttig. Houten ging vanaf dat moment een op een spelen, maar daarmee werd het voor Hoofddorp alleen maar makkelijker. Het kreeg via de ingevallen Revelino Vermeer nog een aantal grote kansen. Diens schoten misten echter de precisie. De wedstrijd was allang gespeeld toen verdediger Mamoudou Keita in de 92e minuut keeper Ziere nog bijna verraste. Gelukkig wist deze met zijn bovenbeen de 2 - 1 te verhinderen. Het zou ook niet verdiend geweest zijn, want Hoofddorp was deze middag heer en meester.

Bron: Hoofddorpse Courant

Basisspelers:  Jan Ziere, Yannick Steffens, Nick Witschge,  Mamoudou Keta, Wibout de Vetten, Rainer Sion, Wesley Kamerbeek, Ivar Lammers, Ibrahim Akkabi, Kobina Plange en Raymon Breedijk.
Wissels: Elroy Knol, Amin Aydar, Revelinio Vermeer, Nick Tavenier, Sven Wierda en Ferry Moerman.