Een mooie afsluiter van een teleurstellende 1e helft dit seizoen..

16 december 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. JO15-2

Eindelijk weer eens 3 punten...

Wat was het f****** koud afgelopen zaterdag, iets waar de helden van de O15-2 geen last van hadden tijdens de 70 minuten voetbal, maar de toeschouwers wel degelijk. Een volledig fitte, m.u.v. Brian, selectie vandaag, de staf was voor 50% aanwezig, Rick was namelijk aan het genieten van een weekendje Rome, je weet wel, het Colosseum, de Trevifontein, het Vaticaan.... maar hij heeft toch iets gemist...

RAP, 2 plekken boven ons in de poule en toch, vanwege de stand, een beetje de favoriet in deze wedstrijd, was iets later aanwezig dan gepland en dus begon de wedstrijd iets (15 minuten) later.

Het kwam er echt uit vandaag, het voetbal dan, de O15-2 was agressief, fel, had overwicht, wilde voetballen... RAP was qua fysiek op sommige posities sterker maar voetballend was de O15-2 echt stukken beter. Wij kunnen prima voetballen, en vandaag zagen wij dat ook terug in het spel. Er was variatie in de opbouw, op het middenveld werd snel de volgende man gevonden, en vooring zetten wij vroeg druk om de opbouw van RAP te storen.

Rap was vooral handig, veel achter het standbeen langs, even de bal terughalen, hakje hier, hakje daar, maar onze O15-2 was voetballend gewoon beter. Donny bracht ons de voorsprong, die overigens niet lang stand hield, maar welke, op basis van het spel wel verdiend was! Een corner, voor ons, werd niet goed verwerkt door RAP en uit de afvallende bal, en de daar uit voortvloeiende voorzet wist Jeroen slim voor ons de 2-1 te maken.

Defensief bleven wij “in control”, soms opbouwen, soms de lange bal, soms man + bal en soms gewoon die bal lekker richting het hoofdveld, is toch weer een minuutje tijdwinst, de O15-2 liet vandaag zien dat ze echt kunnen voetballen. Datgene dat er al een aantal weken in zat kwam er vandaag eindelijk uit, Donny maakte de 4e goal van de wedstrijd en gaf ons de lucht (2 doelpunten verschil) die nodig was om de wedstrijd uit te spelen!

Top boys & girl, gewoon 3 punten in de laatste wedstrijd van dit seizoen, het was lastig de 1e seizoenshelft maar jullie hebben wel elke week, ondanks verlies, laten zien dat er meer in zit...

Nu even een “winterstop”, wel trainen, en nog een oefenwedstrijdje hier en daar, maar vooral even rust, ons voorbereiden op de laatste wedstrijd in onze poule (19 januari) en de voorjaarscompetitie...

Nick & Rick hebben een prima ploegje staan, zijn, ondanks een aantal verlies partijen, altijd positief, maar halen bovendien het beste boven in deze talentvolle groep, waarvoor dank!

Alvast fijne feestdagen gewenst en een goed en gezond 2019, tot volgend jaar......