Een enerverend weekje positief afgesloten

10 november 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. JO15-2

0

De eerste stapjes omhoog....

Het vorige weekend begon wat gefrustreerd, wij mochten naar CSW in Wilnis, de boys hadden lekker getraind en op Kyano (mee met de O15-1) en Rowanne (toen voor 95% hersteld) na compleet. We dachten dat de boys deze wedstrijd beter zouden starten afsluiten dan de voorgaande wedstrijden, jammer genoeg was de scherpte er vooral aan het begin (nou ja de 1e 10 a 15 minuten) van de wedstrijd niet, en moesten we uiteindelijk genoegen nemen met een, volledig onnodige, 6-1 nederlaag!

Aan het begin van deze week, de maandag, stond er het jaarlijkse interne 433 toernooi op het programma, tegenstanders de JO14-1 en de JO15-3. De JO14-1 leek een lastige tegenstander, fysiek zijn wij een stapje verder maar deze boys konden ook voetballen. De 1e wedstrijd eindigde in 0-0, wel maakte Rowanne eindelijke weer speelminuten. De JO15-3 was de laatste tegenstander van de avond, na een stroef begin deden onze boys wat ze aan hun stand verplicht waren, namelijk winnen met 4-1. Met de eerder genomen strafschoppen en de gescoorde doelpunten in de wedstrijd plaatste de JO15-2 zich voor de finale van dit toernooi. A.s. maandag avond dus geen bio-leeftijd training maar de finale tegen de JO14-2 en JO15-5.

Dan zaterdag de 10e november, een oefenwedstrijd, op (echt) gras, tegen de JO15-1 van Buiksloot. Onder een “heerlijk” regendekje werd er een aardig potje gebald. Wij kwamen door een pingel op een 0-1 achterstand maar bleven toch meer voetballen dan de vorige weken. Buiksloot kon heel behoorlijk ballen, en wij moesten alle zeilen bijzetten om de achterstand niet op te laten lopen. O.l.v. 2 ietwat gefrustreerde personen werd uiteindelijk de kleedkamer opgezocht. De 2e helft wat positionele wisselingen om wat meer diepte in het spel te brengen, dit resulteerde al heel snel in de gelijkmaker. Ook de 2e goal liet niet lang op zich wachten. Misschien had een gelijkspel meer op zijn plaats geweest v.w.b. deze wedstrijd maar winnen is toch wat prettiger!

Mannen, zit wat progressie na die flater in Wilnis, we hebben in ieder geval weer een potje (ok al is het een oefen) gewonnen. Mindere dingen gezien gisteren, niet nakomen afspraken, onzuiver (nog steeds) inpassen, een bal niet normaal aan kunnen nemen, niet in de bal komen, soms wat negativiteit in de coaching, maar ook een aantal goede dingen, inzet, de wil om te winnen, prima goals, rustige opbouw en intentie om van achteruit op te bouwen, meer diepgang in de 2e helft, felle duels..

Komende week eerst proberen om het eerste prijsje te pakken van dit seizoen, er mag geen sprake zijn van onderschatting tegen deze op papier “mindere” tegenstanders!! Komende zaterdag thuis tegen O(nze) G(ezellen), deze jongens staan 4e maar doen goed mee voor de 1e 3 plekken… knallen dus!!

Tot de volgende keer…