Door de weeks voetbalavondje

25 mei 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Laatste uitwedstrijd zonder punten

Ongebruikelijk, maar op verzoek van de tegenstander, vond de aftrap van de voorlaatste wedstrijd van het seizoen plaats op een donderdagavond. Dit tijdstip wordt normaal gesproken ingevuld met een trainingspartij, maar dit keer was het serieus werk. Met zo’n late aanvang zou er dan ook een topfitte selectie verwacht worden, geen alcohol meer in de benen van de nacht ervoor en een koolhydraatrijke maaltijd vooraf. De wedstrijd ging in de eerste minuten gelijk op maar Hoofddorp wist toch de 0-1 op het scorebord te zetten. Kort daarna volgde de 0-2, en zo leek het een probleemloze avondwedstrijd te worden. Maar al gauw wist Spaarnwoude de draad weer op te pakken en de stand weer gelijk te trekken. Voor beide ploegen lag er veel ruimte waardoor er om en om een aanval opgebouwd kon worden. Uiteindelijk wisten beide ploegen voor rust nog een doelpunt mee te pikken en zo eindigde een doelpuntrijke eerste helft in 3-3. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. De volgende treffer kon zo aan beide kanten vallen. Toch viel de eerste goal weer in het voordeel van Hoofddorp. Een 3-4 voorsprong die eigenlijk niet meer uit handen gegeven mag worden. Maar op wilskracht knokte Spaarnwoude zich toch terug en wist de gelijkmaker te scoren. Hierbij deelde de thuisploeg een mentale tik uit die fataal bleek te zijn. Vlak voor het eindsignaal maakte Spaarnwoude het winnende doelpunt. Zo eindigde een aantrekkelijke wedstrijd in 5-4 nederlaag voor Hoofddorp 8.

Robin