Bloomingdale

01 mei 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

0

De mooi weerspelers laten van zich horen

Zondag middag 22 september in Bloemendaal om 14:00, 30 graden en een kunstgras is het podium voor zondag 8 om een voetbal wedstrijd te gaan spelen. Bij het aantreden van het veld werd al gauw de associatie gemaakt met een reptielenhuis vanwege de brandende warmte. Gelukkig waren de talenten van het 8egoed voorbereid en fit begonnen aan de wedstrijd. 90% van het team heeft besloten de avond ervoor er vroeg in te kruipen, wat vaak het ingrediënt is voor een goeie pot. Dat gelde ook voor de spits, echter had hij waarschijnlijk een zonnesteek opgelopen want het eerste balcontact is slecht en speelt hem recht in de voeten van de andere spits waardoor de 1-0 binnen 5 minuten op het score bord staat voor Bloemendaal. Niet de eerste keer dit seizoen dat er word begonnen met een achterstand maar later in de wedstrijd dit toch om te buigen in winst. Niet veel later werd dan ook de 1-1 naar binnen geschoten. Uiteindelijk na wat gepingpong over het gehele veld werd de rust in gegaan met een 3-2 achterstand.

De tweede helft werd zeer sterk begonnen. Onze linksbuiten komt een paar keer heerlijk alleen voor de keeper, maar zelfs een tackle met blauw been als gevolg in de 16 is niet genoeg voor de scheids om de bal op te stip te leggen. Een diepe bal op de spits, die hem achter alles en iedereen voorgeeft, maar vervolgens hem wel op de pantoffel legt op de kleinste man van het veld, die hem vervolgens weer strak inspeelt op onze linksbuiten met blauwe benen, die hem daarna heerlijk richting het doel poeiert. Onderweg wordt hij nog aangeraakt door een verdediger van de thuisclub, zorgt voor de 3-3! Nog 10 minuten op de klok en de missie was duidelijk, 1 meer scoren dan de tegenstander zorgt altijd voor winst. En zoals Cruijff altijd zei; de bal is rond en kan elke kant op rollen. Daar kon Hoofddorp 8 zich ook in vinden. Bloemendaal begon moe te worden, schoten ballen naar voren maar werden op de middellijn opgevangen door Hoofddorp om vervolgens weer een actie op te bouwen. 3 minuten voor het einde van de wedstrijd geeft de linksbuiten de bal strak voor. De spits die de gehele wedstrijd voor meer problemen zorgde dan hij een toegevoegde waarde was, kreeg de bal voor zijn rechter voet. Opendraaien en in de kruising rammen die bal, dat was zijn gedachte. En nog voordat hij kon knipperen schoot hij de bal er ook op deze manier in. Toch bepalend op de juiste momenten:-). 

In de laatste minuut was er nog een kans voor de buitenspeler op de brommer. Maar door zijn trukendoos open te gooien, wist de verdediger niet meer waar hij het moest zoeken en werd op het verkeerde been gezet. En dat wordt dan letterlijk bedoeld, want zijn onderbeen bleef staan maar de rest van zijn lichaam draaide door achter de bal aan. Het was zelfs zo erg dat de ambulance gebeld moest worden voor de beste man. Mike, ken je krachten…. 

Eindstand 3-4 gewonnen, terechte uitslag op een warme dag. 

 

Daan Doornebos