Alliance kaapt 3 punten

28 oktober 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. JO15-2

0

Van Alliance gingen we wel even winnen vandaag...

10:30 verzamelen, kort daarna warm lopen om rond 11:30 af te trappen tegen concurrent Alliance. Na de 6-0 nederlaag tegen Hillegom vorige week, hadden wij wat goed te maken, nog veel belangrijker, we moesten 3 punten pakken vandaag om ervoor te zorgen dat we mee blijven doen voor plek 3 t/m 6.


De 1e 10 a 15 minuten ging dat prima, we konden lekker combineren, vonden de juiste volgende halte maar kwamen niet echt tot een goede scoringskans. Onze gasten kregen na deze 1e fase wat mee de overhand, niet door het goede spel van deze jongens maar meer door het mindere spel van ons, er kwam werkelijk geen enkele bal aan bij ons. De passing was niet prima, maar ook de aanname van de bal, dit leek namelijk vaker op een soort van freestylen (hakje hier, achter het standbeen langs daar, soms een pirouetje) dan voetballen. Een snelle counter, niet van ons, leverde een delpunt op, voor hun uiteraard. Onnodig!

In de 2e helft ging het, naarmate die vorderde steeds beter, niet alleen maar die lange bal van achteruit, meer beweging zonder de bal, beter inpassen. Wel bleven we nog te vaak de bal “brengen” in plaats van die 1-2 aan te gaan, eigenlijk resulteerde dit altijd in balverlies. Uiteindelijk kwamen wij niet tot scoren en gingen we voor de 2e keer met een verliespartij naar de kleedkamer. Boys, de komende wedstrijden zijn bepalend voor de positie waar wij willen eindigen, we spelen voornamelijk tegen middenmoters, vergelijkbaar met Alliance. Gewoon ons eigen spelletje spelen, dat had ons tegen Alliance 3 punten op kunnen leveren en zal ons de 3 punten opleveren tegen de volgende tegenstanders.

Tot de volgende keer…