Zondag1 verliest onverwachts van Zilvermeeuwen

31 oktober 2015 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

2 - 3

Trainer Jimmy Simons had deze nederlaag niet aan zien komen: "Dit had ik zeker niet verwacht. Zeker na de 2 - 0 dacht ik niet dat we deze wedstrijd nog uit handen zouden geven". S.V. Hoofddorp komt in de 1e helft via Jasper de Bie op een 1 - 0 voorsprong.

Simons: "Toch speelden we stroef, we zaten ook niet kort genoeg op de bal". In de rust voert Simons een tactische wissel door. Hij wisselt Wibout de Vetten voor Mitchell Janssen. Vrij snel na de rust moeten Ivar Lammers en Revelinio Vermeer met blessures het veld verlaten. Vermeer had even daarvoor wel de 2 - 0 aangetekend. Zilvermeeuwen komt uit het niets op 1 - 2.

Simons: "Daarna zakten we in en verloren we de grip op de wedstrijd. Omdat ik al 3 keer gewisseld had, kon ik ook niet veel meer doen. De onzekerheid schoot erin. Zij gingen meer risico's nemen". Hoofddorp gaat foutjes maken in de opbouw: Verdediger Witschge passt verkeerd in waarna Zilvermeeuwen de 2 -2 uitcountert. In de 77e minuut wordt het zelfs 2 - 3. S.V. Hoofddorp probeert het daarna natuurlijk nog, maar, aldus Simons: "De overtuiging ontbreekt, het is onsamenhangend en angstig. Ik wijt dit aan een collectief falen, we hadden deze wedstrijd er echt uit moeten slepen".  Volgende de uitwedstrijd tegen Weesp dat onder S.V. Hoofddorp staat. Opnieuw een sleutelduel dus.

Bron: HCNieuws.nl

Basisspelers:

Jan Ziere, Yannick Steffens, Nick Witschge, Mamoudou Keta, Wibout de Vetten, Ivar Lammers, Revelinio Vermeer, Nick Tavenier, Ibrahim Akkabi, Soufyan Saidi en Jasper de Bie.

Wissels:

Elroy Knol, Ismael Markelo, Dave Agterhof, Michell Janssen, Rainer Sion en Sven Wierda.