Zondag-1 pakt eerste punten na riante uitzege bij Houten

03 oktober 2015 - verslag van Hoofddorp s.v.

0

0 - 3

Trainer Jimmy Simons is natuurlijk superblij met de 0 - 3 overwinning op Houten: "Heerlijk, je wint hem en het was meer dan verdiend. We zitten vanaf het begin goed in de wedstrijd. We hadden afgelopen donderdag heel goed getraind. De jongens waren zich er goed van bewust dat er gewonnen moest worden."
Na ruim een kwartier komt Hoofddorp op voorsprong. Simons: "Kobina Plange, met Ibrahim Akkabi vandaag mijn beste spelers, maakt na een goede voorbereidende actie van Jasper de Bie de 0 - 1. Houten heeft op dat moment geen enkel verweer." Na de rust staat het nog steeds goed bij Hoofddorp. In de 56e minuut komt Hoofddorp op 0 - 2. Dit keer verricht Plange het voorbereiden werk en kan Akkabi scoren. Simons: "Vandaag speelde mijn verdediger Witschge weer mee. Hij heeft minuten gemaakt in het tweede, hij zat daarvoor nog niet echt goed in het seizoen. Ook middenvelder Soufyan Saïdi, een creatieve middenvelder, speelde deze wedstrijd." Na de 0 - 2 gaat Houten va banque spelen. Tussen de 60e en 90e minuut krijgt Hoofddorp nog 4 grote kansen. Pas in de 87e minuut wordt het 0 -3, wederom is Akkabi de doelpuntenmaker. Simons: "De opluchting is natuurlijk groot, maar we zijn ook nuchter: dit is maar 1 overwinning, volgende week moeten we er staan tegen Abcoude." 

Bron: HCNieuws.nl

 

Basisspelers:

Jan Ziere, Yannick Steffens, Nick Witschge, Mamoudou Keta, Ivar Lammers, Wibout de Vetten, Kobina Plange, Nick Tavenier, Soufyan Saidi, Ibrahim Akkabi en Jasper de Bie.

 

Wissels:

Rainer Sion, Robbert Rooth, Revelinio Vermeer, Jeffrey Hoefkens, Dave Agterhof en Ferry Moerman.