Zondag-1: 2-1 winst tegen koploper Legmeervogels

12 maart 2016 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

Keurkorps verrast voor- en tegenstanders

Legmeervogels verloor nog geen enkele keer dit seizoen, maar vandaag tegen S.V. Hoofddorp leed de gedoodverfde titelkandidaat haar eerste verlies. Trainer Jimmy Simons: "Wij zijn vandaag zeer goed overeind gebleven. Hoofddorp ligt Legmeervogels niet. Elke ploeg heeft wel zo'n tegenstander waartegen je liever niet speelt. Voor ons is dat Abcoude. Wij speelden vandaag afwachtend. We wilden niet aanvallen om vervolgens in het mes van de counter van Legmeervogels te lopen. Dat was Elinkwijk vorige week bijvoorbeeld wel overkomen. Nu speelden wij zelf een keer op de counter en lieten we hen dus het spel maken. Ja, en daar zijn zij niet zo goed in. Ik had ook mijn opstelling een beetje aangepast. Ik liet Kobina Plange in de spits spelen en Ibrahim Akkabi vanaf de linkerflank. In de 10e minuut kwamen wij via een combinatie tussen Plange en Akkabi op voorsprong. Doelpuntenmaker was Akkabi."

De 1e helft was voor de toeschouwers misschien een beetje saai. Beide elftallen kregen 3 kansjes. Legmeervogels ageerden vaak richting de scheidsrechter en Hoofddorp wachtten en zag dat zij weinig konden klaarmaken. "In de 2e helft gaven zij wat meer druk en hadden zij veel handen en gebaren nodig om zich in de wedstrijd te vechten. In de 70e minuut maakten zij de 1 - 1 nadat we al een tijdje wankelden. Maar nog geen 5 minuten later kwamen wij weer op voorsprong. Ivar Lammers mocht een vrije trap nemen. Deze bereikte Revelino Vermeer die vervolgens alert binnenschoot. Daarna hebben wij onze voorsprong knap vast weten te houden. De scheidsrechter liet nog erg lang doorspelen, maar onze voorsprong bleef staan. Deze overwinning geeft de groep een enorme boost. Ik gun het die gasten enorm. Het geeft vertrouwen voor de uitwedstrijd van volgende week tegen Zilvermeeuwen".

Bron: HCnieuws.nl

Basisspelers

Jan Ziere, Jeffrey Hoefkens, Yannick Steffens, Nick Witschge,  Raymond Breedijk, Rainer Sion, Revelinio Vermeer, Wibout de Vetten, Ivar Lammers, Ibrahim Akkabi en Kobina Plange.

Wissels

Nick Tavenier, Nigel Goes, Lars van Rijn, Robin van Leeuwen en Ferry Moerman.