Zondag-1 schenkt SCH '44 een punt

14 november 2015 - verslag van Hoofddorp s.v.

0

1 - 1

S.V. Hoofddorp kwam vandaag goed tevoorschijn tegen SCH '44 uit Harmelen. Met de wind enigszins in de rug kwam spits Revelinio Vermeer in de 5e minuut goed door over links. Zijn schotje werd gekeerd door de keeper van SCH '44. Niet veel later was het de beurt aan de absolute uitblinker van deze middag Ibrahim Akkabi. Hij reageerde goed op een uittrap van keeper Jan Ziere en slalomde langs diverse tegenstanders. Hij schoot de bal echter veel te zacht in waardoor een verdediger op de doellijn redding kon brengen. Niet veel later was het toch raak en dat was dik verdiend: De frank en vrij spelende 19-jarige rechtsbuiten Lars van Rijn kon na een onderschepping kaatsen met Vermeer. Daarna kon hij vrij op de keeper aflopen en schoot hij door diens benen. S.V. Hoofddorp had ook daarna het beste van het spel. Jasper de Bie kon op enig moment alleen op de keeper afgaan, maar werd in de ren gehaakt. Even later zette middenvelder Nick Tavenier de bal uit een vrije trap voor. De Bie kon uithalen, maar zag zijn inzet over het doel zeilen. Pas na 30 minuten kwam SCH '44 voor het eerst voor het Hoofddorpse doel zonder echt gevaarlijk te worden. Bij aanvang van de 2e helft was SCH '44 wel echt dicht bij een doelpunt. Een voorzet uit een vrije trap werd door de wind meegenomen en belandde op de voet van een SCH '44 - speler. Deze kon het net echter niet vinden.

Voetballend bleef S.V. Hoofddorp ook die 2e helft de bovenliggende partij. Het zat heel kort op de bal en daar wisten de gasten totaal geen raad mee. Met name Ibrahim Akkabi was op het middenveld en in het gebied daarvoor constant de baas. Ook Nick Tavenier speelde in die ruimte een hele goede wedstrijd. Verdedigend werd er weinig tot niets weggegeven. Toch werd het in de 80e minuut 1 -1. Een schot buiten het strafschopgebied belandde via via in het Hoofddorpse doel. Volkomen onterecht, maar niettemin een feit. Een paar minuten daarna wist Akkabi linksbuiten Lars van Rijn vrij te spelen. Hij kon net als in de 1e helft richting keeper lopen en afvuren. Dit keer stond de doelman succes in de weg. Weer 2 minuten later kon Jasper de Bie van links voorgeven. Zijn voorzet werd door een verdediger met de hand getoucheerd. Strafschop! De Bie meldde zich zelf voor dit klusje, maar zag zijn inzet gepareerd. Rainer Sion werd even later met rood heengezonden. Vermoedelijk maakte hij een slaande beweging naar een tegenstander. SCH '44 ging daarna op zoek naar een 2e treffer. Het kreeg 5 corners achter elkaar, maar S.V. Hoofddorp doorstond dat offensief. Het bleef zodoende bij een gelijke stand. S.V. Hoofddorp had zichzelf vandaag met een ruime zege moeten belonen. 

Bron: HCNieuws.nl

Basisspelers:  

Jan Ziere, Elroy Knol, Nick Witschge, Mamoudou Keta, Wibout de Vetten, Rainer Sion, Revelinio Vermeer, Nick Tavenier, Ibrahim Akkabi, Lars van Rijn en Jasper de Bie.

Wissels: 

Michell Janssen, Soufyan Saidi, Ismael Markelo, Jeffrey Hoefkens, Ivar Lammers en Dave Agterhof.