Pancratius doet goede zaken tegen S.V. Hoofddorp

13 februari 2016 - verslag van Hoofddorp s.v. 1

1 - 0

De weersomstandigheden waren zeker niet hartverwarmend. En het voetbal zelf was ook niet oogstrelend. Maar aan het eind van een competitie heeft niemand het daar nog over. Dan tellen alleen nog de punten en die waren deze thuiswedstrijd voor het team van Bart Jansen. Het zijn opvallende tijden voor Pancratius. Vorig jaar vierde de RKSV nog een jubileumjaar (85 jaar), dit jaar heeft de tweede voetbalvereniging van Badhoevedorp al meerdere keren het nieuws gehaald in verband met de staat van onderhoud van haar velden. Voorzitter Harry den Arend toog zelfs in hoogsteigen persoon naar de raadszaal in Hoofddorp om daar duidelijk te maken dat de nood wel heel erg hoog was. Zijn verhaal vond de nodige weerklank. Deze zondagmiddag stond hij in hoogsteigen persoon met de bediening van het elektronisch scorebord langs het veld. Ongetwijfeld in de hoop om regelmatig de knop van de doelpuntenteller in te kunnen drukken. Die wens ging helaas niet in vervulling. Hij hoefde slechts één keer in actie te komen, maar gelukkig voor hem wel voor de thuisploeg. Pancratius won - opnieuw dit seizoen - van Hoofddorp en - opnieuw - met miniem verschil. Dit keer werd het 1-0 in een duel rijk aan persoonlijke duels. De vorige derby werd er drie keer gescoord (1-2). Pancratius blijft door de krappe winst in de race voor een periodetitel. De ploeg van Jimmy Simons blijft nadrukkelijk 'hangen' in de gevarenzone.

(bron HCNieuws.nl)