VERLIES ZONDAG1 (0-3)

30 januari 2016 - verslag van Hoofddorp s.v.

0

Kansloos tegen nr. 2 ZSGOWMS

Na de ruime uitoverwinning tegen Kampong vorige week (1 - 6) waren de verwachtingen tegen de nummer 2 van de ranglijst, ZSGOWMS hoog gespannen. Zonder Nick Tavenier (geschorst), Kobina Plange (geblesseerd) en Jasper de Bie (gestopt), maar met debutant Raymon Breedijk en Amin Aydar trad Hoofddorp ZSGOWMS in de beginfase fris en fruitig tegemoet. Het kreeg een paar corners, maar deze leverden niets op. ZSGOWMS kwam er in de 14e minuut voor het eerst razendsnel uit en gelijk was het raak. Middenvelder Kolle verschalkte keeper Ziere met een prachtige lob.

 

Alle spelers van ZSGOWMS kunnen uitstekend voetballen. Bovendien schuwen ze het duel niet. Hoofddorp was daar aanvankelijk best van onder de indruk. Toch herpakte het zich en kreeg het vanaf de flanken de bal een paar keer aardig voor de goal. Revelino Vermeer was met een kopballetje nog het dichtst bij een doelpunt. De keeper van ZSGOWMS had die eerste helft verder betrekkelijk weinig te doen. Tot de 40e minuut golfde het spel over en weer. In de onderlinge duels was ZSGOWMS over het algemeen iets gehaaider en slimmer. In de omschakeling kwam het er vaak gevaarlijk snel uit. Zo ook 5 minuten voor de rust. Makraou passeerde over links enkele Hoofddorpers en werd - zo leek het - in het 16-metergebied gehaakt. Scheidsrechter Meijer kende gelukkig een vrije trap toe. Maar het was opnieuw middenvelder Kolle die de bal schitterend langs keeper Ziere in de rechterbovenhoek krulde. Een doelpunt zoals je er meer een in je leven maakt.

 

De ellende was nog niet voorbij voor Hoofddorp, want in de 47e minuut kwam ZSGOWMS er opnieuw watervlug uit. Keeper Ziere kwam uit zijn doelgebied om de tegenaanval te stoppen, maar werd door Makraou simpel uitgespeeld. Het doel lag open voor de 0 - 3. In de 2e helft probeerde Hoofddorp de druk op te voeren. Trainer Simons posteerde op enig moment Nick Witschge in de spits om via de lange bal toch iets te forceren. In die opzet slaagde de Hoofddorpers nauwelijks. ZSGOWMS hield het achterin goed dicht, er was combinerend voor Hoofddorp dan ook geen doorkomen aan. Het kreeg in het laatste kwartier nog wel 5 corners, maar ook daaruit ontstond geen gevaar. De gevaarlijkste kans was nog voor ZSGOWMS dat inmiddels oud-prof Rigters binnen de lijnen had gebracht. Hij kreeg een niet te missen kopkans na een loepzuivere voorzet. Toch kopte hij over, maar de Amsterdammers hadden er geen verdriet van. Hun overwinning was na de eerste 45 overwinning al veilig gesteld.

Bron: HCNieuws.nl

 

Basisspelers:  

Jan Ziere, Yannick Steffens, Ivar Lammers,  Mamoudou Keta, Wibout de Vetten, Revelinio Vermeer, Rainer Sion, Amin Aydar, Sven Wierda, Ibrahim Akkabi en Raymon Breedijk.

 

Wissels: 

Elroy Knol, Nick Witschge, Ismael Markelo, Wesley Kamerbeek en Danny de Bruijn.