1 puntje uit de laatste 2 wedstrijden

11 december 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. JO15-2

0

Op zaterdag 1 december ontving de O15-2 de spelers van de O15-1 uit Heemstede, ooit een club van faam maar dat is tegenwoordig anders. Tijn & Brian geblesseerd. RCH stond laatste in onze poule, dus de 3 punten waren vandaag gegarandeerd... Onze O15-2 begon sterk, er werd prima gevoetbald, goed de vrije man gezocht en we kwamen regelmatig de 16 van de tegenstander binnen, jammer genoeg wist onze voorhoede de kansen die daaruit ontstonden, de 1e helft niet te verzilveren. Met de 0 nog op het scorebord, even analyseren en ons voorbereiden op de 2e helft.

Deze helft begon wat slapjes, misschien zat er wat in de thee, je weet het niet tegenwoordig. Een onnodige fout in de defensie zorgde uiteindelijk toch voor de welbekende deksel op de neus. RCH had de onverdiende voorpsrong te pakken! Het tempo werd opgevoerd en het spel werd wat onvriendelijker, dat vertaalde zich in een gele kaart en een discussie langs de lijn met onze toch altijd rustige staf, Nick moest het ontgelden en werd verzocht de “tribune” te bezoeken.

Een positieve wending was dat de O15-2 nog gretiger werd en druk op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze kwam er, onze rappe Donny wist de keeper van RCH te verschalken en bracht de stand op een verdiende 1-1. De belangrijkste opservering deze zaterdag..... waarom worden we echt wakker op het moment dat Nick naar de “tribune” verwezen werd...?

Afgelopen zaterdag stond er voor de O15-2 een wedstrijd gepland in Amstelveen, Brian was nog geblesseerd, Nick en Kyano waren allebei op bezoek bij Sinterklaas en met 2 ziekmelders stond de staf voor een lastige opgave. Gelukkig konden er 2 jongens van de O14-1 snel schakelen en konden we de wedstrijd starten met 1 wissel op de bank. Het verhaal van deze wedstrijd begint eigenlijk niet anders dan de voorgaande wedstrijden van de O15-2, wij doen namelijk echt niet onder voor de teams waar wij tegen voetballen, wij zijn op sommige momenten zelfs beter dan de tegenstander maar verzuimen dat te vertalen in doelpunten. Tijdens deze wedstrijd kwam er ook nog een stukje ongelukkigheid bij, Luuk moest in de 1e helft al het veld af na een vervelende botsing en Lars kon na een pittig duel ook niet meer fatsoenlijk bewegen...

De thuisclub had inmiddels 2 keer gescoord en de O15-2 wist dat gat niet meer goed te maken. We maakten, door Donny, nog wel de aansluitingstreffer maar daar bleef het bij... 1 punt uit de laatste 2 wedstrijden dus. Ook hier zagen de toeschouwers weer dat het “vuurtje” pas aangestoken werd nadat er, tegen het einde van de 2e helft, wat stevige duels op het veld plaats hadden gevonden. Wij horen zowel Rowanne als Tijn regelmatig coachen maar het lijkt vaak geen gehoor te vinden bij de anderen. Dus luister naar elkaar, coach elkaar en start een wedstrijd meteen volle bak, de tegenstander zou niet in zijn spel moeten kunnen komen, neem Feyenoord – PSV van een aantal weken geleden als voorbeeld!

Komende week de laatste competitie wedstrijd van het jaar, we spelen dan om 12:00 thuis tegen RAP! Laten we hopen dat wij deze wedstrijd rapper zijn dan onze gasten en fier het jaar 2018 kunnen afsluiten met 3 punten!

Tot de volgende keer…