Jupiler

Jupiler, mannen weten waarom

Jupiler is een Beligisch pilsbier met een marktaandeel van zo'n 45% in het eigen land. Het bier wordt gebrouwen door btouwerij Piedboeuf (onderdeel van Anheuser-Busch InBev) in het plaatsje Jupile-Sur-Meuse, een deelgemeente van Luik. Het complex ligt aan beide zijden van de spoorlijn Maastricht-Luik.

De naam Jupiler is in 1966 gevormd met het achtervoegsel -er bij de plaatsnaam.

Het embleem van Jupiler is altijd al een stier geweest. In 2006 werden zowel de glazen, als de flesjes van Jupiler vernieuwd. Het uiterlijk van het embleem en de lay-out werd lichtjes veranderd (de stier staat nu op zijn 4 poten in plaats van enkel op zijn achterste poten) en de tekst "Jupiler" staat nu verticaal op het glas.

De slogan van Jupiler is "Mannen weten waarom".

Smaak en varianten

  • Jupiler heeft een zacht bittere smaak en bevat 5.4% alcohol. Het wordt het best gedronken op een temperatuur van 3°C, met een flinke schuimkraag.
  • Jupiler Blue is een variant op Jupiler en werd in 2006 geïntroduceerd. Deze variant heeft een lager alcoholgehalte van 3,3%, maar behoudt toch de smaak van de originele Jupiler. De variant is bedoeld voor ogenblikken waarop de consument zin heeft in een pilsje, maar de alcohol vreest, zoals tijdens de lunch of bij karweitjes.
  • Jupiler Tauro werd in maart 2012 gelanceerd. Het is Jupiler Tauro met een verlaagd alcoholpercentage: 6,2%.
  • Jupiler N.A is een alcoholarm bier met een alcoholpercentage van 0,5%.

Sponsorschap

Jupiler is een belangrijk sponsor van het Belgisch voetbal, zowel van de nationale ploeg de Rode Duivels als van de eerste klasse in het competitievoetbal, officieel de Jupiler Pro League. In Nederland sponsort het de eerste divisie, die sinds 2006 de Jupiler League heet. Sinds het seizoen 2012-2013 heeft Jupiler ook een officieel partnership met AFC Ajax. Jupiler was het officiële WK-bier in de Benelux in 2010 en 2014

 

 

Klik hier om naar de website te gaan van Jupiler