Officieel partnerclub van AFC AJAX

Officieel partnerclub van AFC AJAX

erkenning voetbalinspanningen S.V. Hoofddorp

S.V. Hoofddorp is trots, dat de vereniging is ingedeeld als ster-partnerclub van Ajax. Een mooi resultaat en erkenning voor onze club! De Ajax Coaching Academy (ACA) heeft veel van haar tijd besteed aan het opstellen van ideeën en plannen om de samenwerking met haar partnerclubs te verbeteren. Hierbij zijn evenementen uitgewerkt, is vorm gegeven aan een consultancy traject en is goed gediscussieerd over 'beter maatwerk leveren’. Tevens is gekeken onder welke criteria dit maatwerk geleverd kan worden aan zowel individuele clubs als groepen clubs. Om hierin zoveel mogelijk zorgvuldigheid te betrachten, zijn er ook diverse gesprekken gevoerd met individuele verenigingen om tot een zo goed mogelijke categorisatie van partnerclubs te komen.

Op basis van een aantal criteria is de categorisatie tot stand gekomen:
- Het Kwaliteit & Performance programma van NMC Bright / K.N.V.B. 
- Het aantal spelers dat in de afgelopen 5 jaar tot de laatste ronde van het Ajax Talenten Programma is gekomen 
- Het aantal spelers dat in de afgelopen 5 jaar de overstap van de club naar Ajax heeft gemaakt 
- De spreiding van het aantal spelers dat Ajax in de afgelopen 5 jaar van de club heeft overgenomen én dat tot de laatste ronde van het Ajax Talenten Programma is gekomen  
- Het niveau waarop de selectieteams spelen 
- De grootte van de club 
- De regionale aantrekkingskracht/functie die de club heeft 
- De samenwerking in de afgelopen jaren tussen de club en Ajax 

De ACA heeft S.V. Hoofddorp ingedeeld als Ster-Partnerclub. Deze status had S.V. Hoofddorp al tot het eind van seizoen 2016/2017. Inmiddels is S.V. Hoofddorp ook de komende twee jaar geselecteerd als Ster Partnerclub van de Amsterdamse topclub. Dit op basis van de gestructureerde jeugdopleiding, het aanwezige technische kader en de accommodatie en alle additionele faciliteiten voor de jeugd selectiespelers. Slechts negen verenigingen van de veertig hebben de Ster status verworven, de hoogste van de drie categorieën waarin de veertig partnerclubs kunnen worden ingedeeld. De samenwerking houd o.a. in dat de jeugdopleiding van S.V. Hoofddorp wordt uitgenodigd voor voetbaltechnische bijeenkomsten, train de trainer sessies, deelname aan toernooien bij Ajax op de Toekomst en consultancy en ondersteuning op bijvoorbeeld het vlak van video-analyse en verder structureren van het jeugdplan. S.V. Hoofddorp is bijzonder trots op dit resultaat en kijkt vol vertrouwen uit naar de verdere samenwerking met Ajax. De Ster-Partnerclub* status houdt in dat S.V. Hoofddorp gedurende het seizoen minimaal van Ajax mag verwachten:

- Ca. twee inhoudelijke bijeenkomsten bij Ajax 
- 1 Inhoudelijke bijeenkomst bij een Partnerclub 
- HETT Toernooi deelname 
- Thema Toernooi deelname 
- Evenement voor spelers bij Ajax 
- 20 kaarten voor een wedstrijd van Ajax 1 
- Consultancy

De jeugdopleiding van S.V. Hoofddorp is tevens officieel door de KNVB regionaal gecertificeerd