De modderpoel van Heemstede

04 december 2017 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Lekker voetballen op "echt gras"

De wedstrijddag begon anders dan normaal. Tijdens het verzamelen op de parkeerplaats van sv Hoofddorp was te merken dat bij vertrek de groep niet compleet was. Dit kwam doordat één ploeggenoot nog pizza’s aan het eten was in Milaan en vijf anderen naar Wageningen gingen om te kijken of ze daar ook zulk lekker bier hadden zoals in Hoofddorp.
Tijdens de autorit richting Heemstede werd iedereen goed wakker geschud. Moeder natuur had een flinke hagelbui voor ons in petto. Nu maar hopen dat dit niet het geval was gedurende de wedstrijd. Zonder hagel voetballen is toch altijd lekkerder dan met.
Hoofddorp zondag 8 begon weer zoals vanouds aan de wedstrijd. Eerst 2-0 achter komen, daarna pas voetballen. Lijkt wel alsof de ploeg eerst de uitdaging wil vergroten waarna er dan pas echt gas wordt gegeven.
De eerste tien minuten van de eerste helft was Hoofddorp de bovenliggende partij. Echte kansen leverde dit niet op al werd er zo af en toe gevaar gesticht vanuit een corner. Na een minuut of 15 kwamen de koninklijke beter in de wedstrijd en hadden op sommige momenten het betere van het spel. Dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Een goede counter van koninklijke hfc en de bal lag in het netje. 1-0 achter, maar dit was nog niet voldoende. Eerst 2-0 achter komen, dan pas voetballen. Vlak daarna kreeg koninklijke een corner. Waar sv hoofddorp aan het wachten en zoeken was naar de lange mannen van koninklijke hfc, was de corner al genomen. Onberispelijk ingeschoten in de korte hoek. Moet gezegd worden, het was een knappe en mooie goal van de mannen van de overkant. Nu was wel de tijd gekomen. Hoofddorp ging een tandje harder lopen en dit resulteerde dan ook in de 2-1. Koninklijke hfc liep te veel naar voren wat resulteerde in ruimte achter de verdediging. Één lange bal erover heen en de bal lag bij hun in het netje.
Rust, nieuwe krachten kwamen erin. Misschien betekende dit de omslag in de wedstrijd. Het duel begon voortvarend in de tweede helft. Hoofddorp pakte het initiatief en stichtte wederom gevaar uit corners. Echter, het duurde even maar de 2-2 was daar. Een goede voorzet vanaf de zijkant en de bal werd gekopt in de lange hoek. Verdiende goal na het vele balbezit. Te merken was dat de koninklijke geleerd hadden van de eerste tegengoal, veel ruimte achter de verdediging was er niet meer en soms stonden zij met man en macht te verdedigen. Maar toch werd een gaatje gevonden. Een goede loopactie vanaf het middenveld en een splijtende pass door de verdediging die zo meegenomen kon worden. 2-3 en het leek erop dat de uitdaging voltooid was. Ware het niet dat de krachten iets weg vloeide bij hoofddorp en de ruimte tussen de linies iets te groot werden. Hier maakte koninklijke hfc dankbaar gebruik van. Een knappe voorzet vanaf de zijkant waarna vrij binnen gekopt kon worden.

3-3 was de terechte eindstand na een interessant duel die zich afspeelde in een modderpoel waar zelfs een varken U tegen zegt. Op naar het thuisduel tegen Spaarnwoude!

Tim Sluijter