Zondag 1 in doelpuntrijk duel ruim langs Zeeburgia 1

18 maart 2019

"WZHWZDB - Wij zijn Hoofddorp, Wij zijn de beste", met deze instelling moeten we voortaan de komende wedstrijden in. En vooral met deze instelling heeft Zondag 1 gisteren uitstekende zaken gedaan.

Op bezoek bij Zeeburgia wonnen trainer Jethro Abram en zijn mannen met 3-5 van de directe tegenstander Zeeburgia 1. Na een 0-5 voorsprong werd het in de slotfase nog even spannend, maar de drie punten gingen uiteindelijk mee naar Hoofddorp!

Weliswaar moest Jethro hier en daar sleutelen aan de ploeg, spits Sergio Comvalius bijvoorbeeld eventjes omgetoverd tot linksback, "We hadden maar liefst negen afwezigen. Veel spelers kampen met blessures of hadden schorsingen. De fitheid bij de spelers ontbrak aan het einde van de wedstrijd. Daardoor lieten we Zeeburgia nog enigszins terugkomen in de wedstrijd.”, aldus Jethro Abram.

In de eerste helft was niet te merken dat we veel spelers misten, want Zondag 1 domineerde als vanouds en nam al na zes minuten de leiding. Jasmin Ramic schoot een vrije trap fraai binnen. Even later verdubbelde Sven Wierda de score: 0-2. Zondag 1 verslapte niet en Ramic tekende met zijn tweede treffer van de middag voor 0-3. Zeeburgia was de kluts kwijt en wij hadden met een voorsprong van 0-6 of 0-7 kunnen gaan rusten. Het bleef echter beperkt tot 0-4. Revelinio Vermeer bepaalde de ruststand op deze score.

Een kwartier na rust breidde Hoofddorp de score nog verder uit. Jasmin Ramic bekroonde zijn sterke wedstrijd met een hattrick. Na de 0-5 vond Zeeburgia het genoeg en gooide het de schroom van zich af, de eindstand: 3-5. “We vielen in het laatste deel van de wedstrijd ver terug, maar ik ben verder tevreden over het spel van mijn ploeg. Het was een verdiende en belangrijke overwinning,” aldus Abram.

Foto: Mario Wormhoudt

Overig voetbalnieuws uit de regio vindt u ook altijd op www.hetamsterdamschvoetbal.nl