Zondag1 morst dure punten

10 maart 2019

0

2-5 verlies thuis tegen Legmeervogels

Met een 2-5 verlies, verloor Zondag-1 dit weekend in storm en regen op eigen terrein kostbare punten. Onze Eersteklasser zakte daarmee naar de 13e positie, één plaats boven hekkesluiter Hillegom.

Hoofddorp zakt steeds verder weg in de zondag eerste klasse A. Onze jongens gingen op eigen veld met 2-5 onderuit tegen Legmeervogels, dat zich door deze zege weer in het linkerrijtje heeft gemeld.

In de openingsfase hadden beide teams moeite met het de weersomstandigheden, erg veel wind en regen. Het was wat slordig en kansen bleven helaas uit. De eerste kans kwam na een halfuur spelen. Het leverde een doelpunt op. Revelinio Slijters kreeg na een goede combinatie met Yorick van der Deijl de vrijheid om het strafschopgebied te betreden en vervolgens Danny de Bruijn, onze doelman, te verrassen met een schot in de korte hoek: 0-1.

Legmeervogels wilde meteen doorpakken en probeerde nog voor de rust de marge te vergroten. Na een vrije trap van Dennis Bakker bleef de bal voor het doel hangen en vloog deze er in de kluts in, maar werd een treffer afgekeurd wegens buitenspel. 

In de tweede helft leken wij de scherpte te hebben gevonden. We kwamen snel op gelijke hoogte door te profiteren van een fout in de Uithoornse verdediging. Revelinio Vermeer kon er na een misverstand tussen Slijters en doelman Clé Vos de Mooij vandoor gaan met de bal en vervolgens de 1-1 op het scorebord te brengen. De gelijke stand was echter van korte duur. Door een slordige balverlies kwamen we helaas 1-2 achter.

Een paar minuten later vergrootte Legmeervogels voorsprong. Een voorzet van Puck Postma werd door Yannick Steffens in het eigen doel gegleden. Een kwartier voor tijd moest Steffens met een rode kaart vertrekken. Hij probeerde zijn directe tegenstander op afstand te houden en raakte met zijn elleboog het gezicht.

Vlak voor tijd kwam Legmeervogels op 1-4. Dit leek ook de eindstand te worden, totdat Sven Wierda diep in blessuretijd de nederlaag iets verzachtte. Zijn afstandsschot waaide tot ieders verbazing binnen. Uiteindelijk zorgde Legmeervogels-invaller Yasin Poyraz op de valreep nog voor de 2-5.

Hoofddorp is inmiddels afgezakt naar de voorlaatste plaats en wacht volgende week een cruciaal zespuntenduel tegen concurrent Zeeburgia. 

Foto's: Ton Hofstra fotografieOntvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: