S.V. Hoofddorp kerstdiner ouderen 2018

16 december 2018

scoren voor het goede doel

Donderdag 13 december j.l. was het zover… Na het succes van het Kerstdiner voor 90 kwetsbare ouderen, ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan vorig jaar, besloot het bestuur ook dit jaar wéér een dergelijk diner te organiseren.

De formule is even simpel als krachtig. Nodig 90 ‘senioren’ uit Hoofdorp uit, die het afgelopen jaar een moeilijke periode doorgemaakt hebben, bijvoorbeeld vanwege gezondheidsperikelen, verlies van partner of bekenden en daardoor vereenzamen, en bied hen een Kerstdiner aan, geheel  voorbereid en bereid door vrijwilligers van de club. En laat vrijwilligers ook als tafeldame  of –heer fungeren om de gasten,  die elkaar niet altijd kennen, met elkaar in contact te brengen,  kennis te laten maken en te laten genieten van een gezellige bijeenkomst in Kerstsfeer.

Degelijke voorbereiding

Deze simpele formule, vergt wel de nodige voorbereiding. Hoe nodigen we 90 kwetsbare ouderen uit ? Hoe krijgen we ze op de club en hoe krijgen we ze weer thuis ? Wat gaan we op het menu zetten ? Hoe verzamelen we voldoende vrijwilligers ? Wat hebben we nodig om de kantine om te toveren tot restaurant ? Waar halen we al die spullen vandaan ? Wat gaat dat allemaal wel niet kosten ? En nog véél meer vragen die in de voorbereiding  beantwoord moesten worden. De antwoorden laten zich het beste lezen door de foto’s van de zeer geslaagde avond te bekijken en mee te genieten met de verhalen die de vrijwilligers je kunnen vertellen.

Dankwoord

Speciale dank gaat uit naar de Chef Kok Dave Spring in’t Veld voor de menukeuze en de dames uit de keuken ploeg, Janneke, Bilge, Ellen, de dame en heren die de kantine inrichting verzorgden Petra, Hans, Anjo, Jeroen, Jos,  de speelsters uit de Dames sectie Naomi, Rowy, Dionne, Noor en Amber die samen met Michiel, Jan en Dennis uit Zondag 10 én Martijn, Rick, Nils en Stephan uit Zondag 8 als echte horeca  medewerkers de gasten van alles hebben voorzien. En natuurlijk de tafelheren en dames uit bestuur en kader.  Samen scoren voor het goede doel!

Het geheel kon natuurlijk niet zonder de muzikale omlijsting van Max Pomstra  die de gasten ook tot meezingen inspireerde en voor een prachtige saamhorigheid zorgde.

Mede door de  belangrijke financiële ondersteuning van AA-Drink,  ABN-AMRO foundation, Bakker Gerard, Bloembinderij Leodoor , Coffee Clic, De Broodjesshop,  Den Boer Business Travel Solutions Haarlemmermeerverhuur,  Meerlandenfonds en Stichting Zorginstelling Stal Starro , kunnen  we als vereniging super trots zijn op dit prachtige evenement,  waaraan deelnemers en vrijwilligers een gloedvol en energie gevend  gevoel over gehouden hebben.

Fijne feestdagen en een sportief 2019!

De foto’s zijn van Jeroen van der Werff