Nieuwe wedstrijdvormen KNVB

09 december 2016

Zoals jullie wellicht hebben meegekregen is de KNVB druk bezig met het introduceren van nieuwe wedstrijdvormen: kleinere veldjes, meer balcontacten, meer duels en meer doelpunten.

De kogel is nog niet door de kerk, maar de kans is best groot dat de nieuwe wedstrijdvormen volgend seizoen al worden geïntroduceerd.

S.V. Hoofddorp kijkt zeker niet negatief tegen deze veranderingen aan, maar organisatorisch gaat er best veel veranderen. Jo8, Jo9 en Jo10 teams gaan. als het aan de KNVB ligt, wedstrijden op een kwart veld spelen in teams van 6 tegen 6. Jo11 en Jo12 teams gaan op een half veld (iets smaller dan nu het geval is) 8 tegen 8 spelen. zie voor meer info de flyer van de KNVB: http://www.knvb.nl/downloads/bestand/6672/knvbflyer9. Op zaterdag 17 december gaat sv Hoofddorp door middel van het spelen van oefenwedstrijden in  de nieuwe wedstrijdvormen een pilot draaien en daarvoor wil ik jullie teams van harte uitnodigen.

we gaan de volgende wedstrijden spelen:

op een kwart veld 6 tegen 6:

Jo8-3 - Jo8-4
Jo8-5 - tegenstander nog niet bekend. @Dennis, weet jij nog een tegenstander voor jouw team? DSS wellicht?
Jo9-4 - Jo9-5
Jo9-6 - Jo9-7
Jo10-4 - Jo10-5
Jo10-6 - Jo10-7

op een half veld 8 tegen 8:

Jo11-4 - Jo11-5

Deze wedstrijden worden om 08.45 uur op veld 3 en 4 gespeeld.

We denken , dat het een heel leuk initiatief en een leuk experiment is voor de jongens/meisjes! Spelers/speelsters krijgen nog meer uitleg over de spelregels.