Vrouwen en jongeren in het bestuur

14 maart 2017

In de voetbalwereld is een geweldige ontwikkeling op gang: steeds meer vrouwen vervullen bestuursfuncties binnen het voetbal. Daarnaast lukt het clubs ook steeds vaker om jongeren aan zich te binden als bestuurs-of commissielid (30 jaar of jonger).

Het is voor deze doelgroepen natuurlijk lang niet altijd gemakkelijk in de overwegend mannelijke, grijze en soms erg conservatieve voetbalwereld. Daarom organiseert de KNVB op vrijdag 12 mei 2017 op de accommodatie van de vv Noordwijk een uniek congres, speciaal voor deze twee doelgroepen.

Datum, tijd en locatie

Vrijdag 12 mei 2017, VV Noordwijk.

Inloop 15.00 uur, start congres 16.00 uur, derde helft om 21.00 uur, inclusief buffet.

.               Vrouwelijke bestuurs- en commissieleden

.               Bestuurs- en commissieleden leden van 30 jaar en jonger

.               Kennis delen en ervaringen uitwisselen

.               Discussie: hoe versterken en helpen we elkaar om meer jongeren en vrouwen bereid te vinden een bestuurlijke taak op zich te nemen?

Met medewerking van

.               Marijn de Vries, oud-wielrenster en thans lid van het hoofdbestuur van de KNWU komt vertellen wat haar ervaringen zijn als jongere vrouw in het hoofdbestuur van een grote sportbond.

.               Dagvoorzitter Jeanet van der Laan. Speelde 29 interlands voor het Nederlands Vrouwenelftal, is op dit moment fractievoorzitter van D’66 van de gemeenteraad in Lisse. Jeanet staat op de kandidatenlijst voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Daarnaast is Jeanet één van de KNVB-ambassadeurs.

Het congres is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Noordwijk.

Aanmelden bij:

Jozef van der Vooren, verenigingsadviseur. De verenigingsadviseur ondersteunt verenigingen op tal van terreinen. Voor vragen over thema's als accommodatie, sportiviteit & respect, vrijwilligersbeleid of ledenwerving en ‑behoud staat de verenigingsadviseur voor je klaar. Tel. 06-53388251 of per mail: Jozef.vandervooren@knvb.nl

Deelname is gratis en er is plek voor maximaal 120 personen. Bij aanmelding graag vermelden: naam, naam club en functie binnen de club. Wees er snel bij. Vol is vol!