Voetbal.nl gebruiken als ClubApp | Communicatie & PR

29 augustus 2019

Sinds vorig seizoen kan de Voetbal.nl App gebruikt worden als ClubAPP. Zie hieronder hoe je dit zo kunt instellen.

De nieuwe Voetbal.nl app is al twee seizoenen beschikbaar. We weten dat 73% van onze leden gebruiken de app regelmatig.Voor de leden die nog niet weten hoe of wat, hebben we hieronder proberen uit te leggen hoe je Voetbal.nl APP straks als ClubaAPP kunt gebruiken.

Download de Voetbal.nl App nu en stel je account in met het emailadres waarmee je bij S.V. Hoofddorp bent ingeschreven in de ledenadministratie. Op deze wijze krijg je relevante informatie over je eigen team(s) maar ook over de activiteiten binnen onze club.

Ook binnen je team kun je eventueel zaken als aanwezigheid en auto indeling met elkaar delen. Superhandig om op de hoogte te blijven van alles wat er binnen je team en S.V. Hoofddorp afspeelt.

ACCOUNT INSTELLEN

Als je de voetbal.nl app gaat installeren zal er gevraagd worden om je te registreren of in te loggen. De volgende situaties kunnen zich voordoen.

• Je hebt al een account van Voetbal.nl. Je kunt inloggen met je bestaande account. Bij het inloggen wordt er wel gevraagd om het emailadres opnieuw te koppelen. Zorg dus dat je het emailadres gebruikt waarmee je bij S.V. Hoofddorp in de ledenadministratie bekend bent.
    • Hoe weet ik met welk emailadres ik bekend ben bij S.V. Hoofddorp? Het adres waarop je doorgaans de mailtjes van S.V. Hoofddorp ontvangt is het adres waarmee je bij de club bekend bent. Je kunt het ook even navragen bij de ledenadministratie van S.V. Hoofddorp.
  • Je hebt nog geen account. Via registreren kun je een nieuw account aanmaken. Zorg er wederom voor dat je een emailadres gebruikt waarmee je bij S.V. Hoofddorp bekend bent.
  • Je hebt een bestaand account bij Voetbal.nl waarvan je de inloggegevens niet meer weet en daarmee het aanmaken van een nieuw account belemmert. Neem even contact op met de ledenadministratie.
  • Je hebt al een account aangemaakt via de wedstrijdzaken app. Je kunt dit account gewoon gebruiken om in te loggen in de Voetbal.nl app. De koppeling is reeds gelegd.

MEERDERE ACCOUNTS

Heb je meerdere kinderen bij S.V. Hoofddorp en is je emailadres gekoppeld aan meerdere leden van S.V. Hoofddorp? Geen probleem! Bij het inloggen in de app wordt er gevraagd voor welk kind je wilt inloggen. Op deze manier krijg je alle relevante teaminformatie voor dit kind te zien. Switchen naar een ander kind kan door in het menu te kiezen voor "wisselen van persoon".

HOE WORD IK WEERGEGEVEN IN DE VOETBAL.NL APP EN OP DEZE WEBSITE

Vanwege de privacywetgeving zie je zowel op de site als in de voetbal.nl app veel namen op 'afgeschermd' staan. Dit kan gemakkelijk aangepast worden door de persoon zelf.

Ga in de voetbal.nl app naar:

Instellingen, zichtbaarheid; hier kun je kiezen voor:

• Normaal; naam en foto zichtbaar (foto alleen in de app)
  • Beperkt; naam is zichtbaar
  • Afgeschermd; er is niets zichtbaar

Het is uiteraard aan eenieder persoonlijk te beslissen hoe of dat hij/zij op online vermeld wil worden binnen de S.V. Hoofddorp website en voetbalapp, echter als club vinden wij het prettig als leden in ieder geval de beperkte modus inschakelen zodat we een zo volledig mogelijk overzicht hebben van de verschillende Bavel teams.

In verband met de privacywetgeving staat standaard, indien eerder niet persoonlijk aangepast, de zichtbaarheid status op afgeschermd. Dit geldt ook voor vrijwilligers die binnen een team of commissie actief zijn. Ook voor hen geldt dat zij dit middels een aanmelding op de voetbal.nl app zelf kunnen instellen.

HOE STEL IK PUSHBERICHTEN IN?

Voorkeursapparaat

Je kunt zelf bepalen welke pushberichten je ontvangt. Om deze berichten te ontvangen dien je in te stellen op welk apparaat je de pushberichten wilt ontvangen.

Omdat je in de KNVB Wedstrijdzaken app en/of de Voetbal.nl app met 1 account inlogt, is het eigenlijk 1 applicatie. Daarom is het belangrijk dat je jouw voorkeursapparaat instelt. Je bepaalt hiermee op welk apparaat je jouw pushberichten ontvangt. Bijvoorbeeld je telefoon of je tablet.

Instellen voorkeursapparaat

Om je apparaat als voorkeursapparaat in te stellen ga je naar Instellingen - Pushberichten - Voorkeursapparaat.

PUSHINSTELLINGEN

Pushberichten stel je in op je KNVB account. Deze gelden dus voor alle apparaten( telefoons, tablets) die je gebruikt en voor alle personen binnen je account.

Omdat de apps van de KNVB als 1 applicatie worden gezien stel je dus altijd één app/apparaat als voorkeursapparaat in.  (Let op: Jouw persoonlijke instellingen zijn altijd leidend en overrulen de instellingen van je favorieten)