Verslag Klaverjassen van 15 november 2019

29 november 2019

0

Zie hieronder verslag van het Klaverjasavond gestuurd door Piet van der Vlugt

Op vrijdag 15 november is er al weer voor de derde keer in seizoen 2019/2020 geklaverjast. In het vorige seizoen was de opkomst in november bijzonder goed (52 deelnemers) en ook dit keer mochten we zeer tevreden zijn met 48 deelnemers. Onder de aanwezigen ook weer een aantal trouwe deelnemers die we dit seizoen nog niet gezien hadden. Het is heel fijn om deze mensen ook weer te zien. Blijf gezellig meedoen. Natuurlijk waren er ook dit keer een aantal mensen niet aanwezig.  Dat kan altijd wel eens voorkomen, maar ik weet haast zeker dat de meesten van hen er volgende keer weer zijn. Wij rekenen op u allen…..

Achter de bar moesten we het deze keer zonder Wil doen. Ze was haar stem verloren. Gelukkig kwam ze later op de avond nog een kijkje nemen of haar taak wel goed overgenomen was. 'Nou Wil, dat was prima geregeld zoals je hebt kunnen zien'. John Hesp en zijn goede bekende Norbert de Kort hebben ons prima voorzien van de drankjes . Bedankt mannen dat jullie de bezetting achter de bar hebben gedaan voor ons en voor Wil natuurlijk. Jeroen was ook aanwezig  en hij had namens de club een fles jenever meegenomen als prijs voor het richtgetal. Deze prijs ging later op de avond naar Johan Harskamp met 4413 punten.

Na de koffie/thee met zelfgebakken koekjes kon er op tijd begonnen worden maar…… de microfoon deed het niet. Dus geen geluid maar wel beeld. Dus toch maar de mensen uitnodigen om een nummer uit de zak te graaien, zodat iedereen plaats kon nemen aan de tafel, dus toch iets later begonnen. Gelukkig was de temperatuur in de kantine beter dan in oktober…. Tussen de rondes door weer een gezellig hapje. Deze keer had De Broodjesshop voor de versnapering gezorgd. Het ws weer heerlijk Daan.. Bedankt. En dan natuurlijk de warme snacks hmmmmm

Wel even opletten Thea dat je geen tafeltjes vergeet. Na drie rondes had Caroline de stand weer opgemaakt en kon Thea de winnaars bekend maken.

De uitslag van deze avond:

Speler Pnt.
Paul Hesp 5514
Thierry Lamers 5345
Ton Vlaanderen 5307
Pieter Meijers 5260
Jan vdErf 5204
Matthieu Brandt 5184
Ton Mulder 5158
Jaap Pruis 5146
John Ravelli 5145
Aico Rabbers 5128

 

Ad Bax viel met 5127 punten net buiten de prijzen. Angelo van Rijn kwam niet verder dan 3277 punten en had daarmee toch een prijs gewonnen. De poedelprijs, maar prijs is prijs. De volgende keer zal de score toch wel hoger zijn??

Ria en Bert van Scheppingen stelden vier prijzen beschikbaar voor de loterij en Peter Kramer stelde  zes doosjes met een Amaryllisbol beschikbaar. Hartelijk dank gulle gevers.

Peter zullen we in december moeten missen. Hij moet een heupoperatie ondergaan. Heel veel sterkte en we zullen aan je denken.

We hopen u allen en de afwezigen weer te zien op vrijdag 20 december a.s. In een warme kantine en vanaf 19.30 uur bent u weer van harte welkom. Kom op tijd zodat we ook op tijd kunnen beginnen……als de microfoon het dan maar doet. 

Piet van der Vlugt

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: