Verslag Klaverjassen 24 januari 2020

14 februari 2020

0

Op 24 januari was er weer een gezellige klaverjasavond. Hieronder een verslag hiervan.

Op vrijdag 24 januari j.l. is weer de eerste klaverjasavond van seizoen 2019 / 2020 gehouden. Dat was al weer de vijfde van dit seizoen. Ik hoorde aan het begin van de avond dat eer ook weer geklaverjast werd om het Kampioenschap van de Haarlemmermeer. De verwachting was dus dat er bij ons weleens een mindere opkomst zou kunnen zijn. Dat was dus maar even afwachten. In ieder geval was de kantine weer in orde gebracht om te kunnen klaverjassen. Caroline en Thea  waren weer druk bezig geweest met het kopen van de prijzen en deze stonden keurig op de grote prijzentafels uitgestald.     Dus laat de mensen maar komen. Uiteindelijk waren er 10 tafels volledig bezet en was er een stilzitter. Vergeleken met vorig jaar dus 8 mensen minder. Voor ons een zeer goede opkomst, waaronder twee nieuwe gezichten. Wel bekend bij de club, maar nog niet bij het klaverjassen. Ik hoop dat zij de volgende keer weer kunnen en nog wat kennissen meenemen.  Ook fijn dat Peter weer zover hersteld is om te komen….Achter de bar werd Wil dit keer geholpen door Manfred, omdat Jeroen verhinderd was.

Nadat iedereen zich ingeschreven en een gratis kopje koffie of thee met koek had gekregen, konden we toch weer op tijd beginnen.

Tussen de rondes door werden we getrakteerd op worst en kaas. Ook deze keer weer geschonken door de eigenaar van de Broodjesshop. Bedankt Daan.  Natuurlijk waren er ook weer  de overheerlijke warme snacks.  Na drie rondes had Caroline weer de stand opgemaakt en kon Thea deze bekend maken. Aangezien de printinkt op was kon zij het moeilijk lezen, maar alles werd keurig opgelost.

De uitslag van deze avond:

Deelnemer Punten
Fred Kapper 5581
Pet v.d. Vlugt 5216
Peter Kramer 5198
Erika van Hameren 5112
Gerda Melman 5088
Herman Thijssen 5088
Bob de Leeuw 5068
Henny Root 5043
Ronald Kroezen 4857
Jaap Pruis 4809

Bert Dooijeweerd viel met 4798 punten net buiten de prijzen. Jammer Bert let op de puntjes..elk puntje telt.

De poedelprijs was voor Ben v.d. Bos. Hij kwam niet verder dan 3575 punten. Een doos bonbons was zijn troostprijs.

Jannie van Norde zat met een totaal van 4257 punten het dichtst bij het richtgetal en kon een fles jenever in ontvangst nemen. Deze fles was geschonken door de SV Hoofddorp.

Bij de verloting hadden Ria en Bert weer twee heerlijke flessen drank geschonken. Van de vorige keer waren nog enkele prijzen van Kesbeke overgehouden en ook deze vielen weer goed in de smaak. Er was ook een prachtige mand met Conimex producten, een fruitman en vele andere prijzen te winnen. Menigeen ging weer met meerdere prijzen naar huis.

Op vrijdag 21 februari a.s. bent u allen weer van 19.30 uur welkom. Kom op tijd………en met elkaar maken we er een gezellige avond van.

TOT 21 FEBRUARI.

Piet v.d. Vlugt

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: