Demo training Ajax Academy goed ontvangen

02 februari 2017

We kijken uit naar de volgende activiteit.

Donderdag 26 januari was het dan zover. De teams van S.V. Hoofddorp O9-3 en O9-5 kregen op het hoofdveld een geheel op de Ajax leest gestoelde training van de professionele trainers van de Ajax Academy, Joost van Dam en Rik Verhage. Onze mannen hadden er veel zin in en luisterden met ontzag naar de Ajaxtrainers die direct met ze aan de slag gingen. Vanaf de start oogde de training verzorgd en de S.V. Hoofddorp trainers langs de kant keken met interesse toe. Zoals Corné Groenendijk, verantwoordelijk voor het functioneren van de Ajax Academy, aan de toekijkende ouders uitlegde is de opzet van de training niet veel anders dan van trainingen bij andere clubs. De toegevoegde waarde zit hem vooral in de herhaling en de standaardmethode van trainen. Vanwege de manier waarop de Ajaxtrainers de training hadden voorbereid en uitgezet, kon er via het eenvoudig weghalen van een hoedje een volgende oefening worden uitgevoerd. De effectiviteit van de training wordt hierdoor vergroot en door de doorgevoerde standaardisatie worden de spelers steeds vaardiger. De moeilijkheidsgraad wordt, afhankelijk van de leeftijdscategorie, langzaamaan opgevoerd.

Na afloop was er gelegenheid tot napraten en gingen de trainers dieper in op de gebruikte oefenstof. Ook Heini Otto, een van de coryfeeën van Ajax, legde uit waarom het belangrijk is dat Ajax samenwerkt met een club als S.V. Hoofddorp. Het is belangrijk om talenten in de regio vroegtijdig te ontdekken om ze vervolgens aan Ajax te verbinden. Aan de andere kant is het voor S.V. Hoofddorp belangrijk om in de samenwerking met Ajax de kennis van de technische staf te vergroten. De uitgevoerde demonstratietraining was daar een mooi voorbeeld van, waaruit blijkt dat de samenwerking met Ajax meer is dan alleen een bordje aan de muur. We kijken uit naar de volgende activiteit.