Totaalvoetbaldag KNVB

18 oktober 2017

0

22 oktober bij vv Noordwijk.

De KNVB en vv Noordwijk organiseren zondag 22 oktober in samenwerking met de gemeente Noordwijk de eerste editie van de Totaalvoetbaldag. Op de Totaalvoetbaldag wordt kennisgemaakt met, en bekendheid gegeven aan, aangepaste voetbalvormen. Verschillende doelgroepen krijgen de gelegenheid hun voetbalkwaliteiten te demonstreren. Op de Totaalvoetbaldag zullen onder meer demonstratietrainingen plaatsvinden van verschillende CP-teams. CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. In 2018 vindt het EK CP-voetbal plaats in Nederland, zondag laten de nationale teams Onder 19, Onder 17 en Onder 15 zien hoe de toekomst van het Nederlandse CP-voetbal ervoor staat. Het nationale CP-team senioren speelt een wedstrijd tegen een combinatieteam van vv Noordwijk en SJC onder 19 jaar.

Ook het Nederlands amputatieteam verzorgt een demonstratietraining. In 2015 erkende de UEFA amputatievoetbal officieel als sport, eind 2016 volgde de KNVB. Er bestaat in Nederland nog geen officiële competitie voor amputatievoetbal, maar er wordt in Utrecht al wel wekelijks getraind. Ook de Paralympische sport blindenvoetbal geeft een demonstratietraining. Blindenvoetbal is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap, maar is voor iedereen te beoefenen omdat je speelt met een afgeplakte skibril op.

NOCKralingen, vv Noordwijk en PGS/Vogel doen mee aan een ASS-toernooi, voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. Deze kinderen kunnen of willen niet in reguliere of G-teams voetballen, omdat ze vaak moeite hebben met de omgangsvormen in een team. Erasmus/Kameleon, ARC en TOGB doen mee aan een G-voetbaltoernooi, samen met team van de BVKM, de Belangenvereniging van Kleine Mensen. De BVKM heeft geen competitie, maar organiseert regelmatig trainingen en toernooien.

European City of Sports

De Totaalvoetbaldag wordt georganiseerd in het kader van Noordwijk European City of Sports 2017. De European Capitals and Cities of Sports Federation (ACES Europe) en de Europese Commissie belonen jaarlijks steden met een inwonertal tussen de 25.000 en 500.000 met dit certificaat. Er wordt gekeken naar de sportmogelijkheden en sportaccommodaties, in het bijzonder voor doelgroepen die niet makkelijk aan sport kunnen deelnemen (zoals kansarmen, kinderen, senioren en mensen met een beperking).

Zwaluwen Jeugd Actie

Vrijwilligers van de Zwaluwen Jeugd Actie zijn de hele dag aanwezig om aandacht te vragen voor de doelstellingen en acties van de vereniging. Zwaluwen Jeugd Actie is het grootste sportieve goede doelenteam van Nederland. Zo’n 350.000 jeugdspelers komen ieder seizoen in actie voor hun leeftijdsgenoten met een beperking. Bijna iedereen die meedoet aan de Zwaluwen Jeugdbeker doet ook mee aan de Zwaluwen Jeugd Actie. De deelnemende teams doneren via de KNVB een deel van het inschrijfgeld.

Ontvang het laatste nieuws als eerst, meld je aan voor de S.V. Hoofddorp Nieuwsbrief: